2016

2013   2014   2015   2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024>En dan is het alweer 2016! Wat een jaar hebben we weer achter de rug. Met mooie, maar soms ook moeilijke momenten. Momenten van een stapje terug en van stapjes vooruit op onze Ladder, maar iedere dag groeien we weer een beetje meer. Samen ontdekken, samen leren en samen leven.
Nieuwjaar gaan we knallend in en na het vuurwerk te hebben bekeken, leggen we ons te ruste, want jemig, wat is dat laat! We heten het nieuwjaar Welkom, wensen elkaar het beste en duiken dan ons bed in. Wij zijn klaar voor een mooi, gezellig 2016!

7-2-2016 Carnaval!
6-2 begint het feestgedruis al voor ons. het kriebelt en we horen en zien overal Carnaval. Op naar de optocht in Velp, waar we een dansje wagen met de optochtlopers en genieten van de wagens en lopers die voorbij komen.
Zondag 7-2 start dan de echte Carnavalsdag in onze ogen. We verkleden ons in de ochtend al en komen zo alvast in de stemming voor de optocht in Mill. Om ons goed voor te bereiden op wat komen gaat, kijken we met belangstelling verschillende optochten op TV die door het brabantse land trekken. We hebben er zin en en trekken onze jas aan om op weg te gaan naar het feestgedruis. Met een frisse neus staan we langs de kant en bekijken al wat voorbij komt om daarna met z'n allen even de kroeg in te duiken voor een drankje en wat dans plezier. Hossend en springend, hebben we eigenlijk nog geen tijd om iets te drinken, maar na een uurtje is het toch echt tijd om naar buiten te gaan. Na een wandeling waar we even kunnen bijkomen van alle indrukken, gaan we met z'n allen uit eten in de fritestent om de dag af te sluiten zoals het met carnaval behoort; Een vette hap na al dat gedans :) We lopen het vet op de terugweg alweer een heel eind er vanaf, want een lekkere ronde en een frisse neus voordat we binnen bij de kachel gaan zitten, is heerlijk nu. Vermoeiend, die Carnaval, maar het was brabants gezellig in ons Mill.

20-2-2016
Vandaag staat ons een mooie verassing te wachten. Wethouder Jos van den Bogaart komt bij ons op bezoek met een aangename mededeling. De gemeente Mill heeft deelgenomen aan de actie van We-Cycle mbt inlevering klein chemisch afval. De gemeenten met de meeste inzameling in de periode okt/dec 2015 kon hiermee een cheque winnen voor een goed doel. De gemeente heeft de Ladder als doel gekozen en natuurlijk hebben wij ons best gedaan om extra in te zamelen bij de milieustraat in die periode. En dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Mill zit bij de winnaars en vandaag hebben we een cheque overhandigd gekregen van de wethouder. Na een bedankwoordje van Maarten en een gezellige kop koffie hebben we afscheid genomen van onze wethouder en kunnen we gaan bedenken waar we dit mooie bedrag voor kunnen gaan inzetten.

1-3-2016
Alweer 2 jaar geleden dat we met z'n allen een nieuwe toekomst instapten. Alweer 2 jaar bestaat onze Ladder. Wat hebben we in deze 2 jaren veel van elkaar en met elkaar geleerd. Wat hebben we samen ook al veel meegemaakt. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar we hebben ons als team er geweldig goed doorheen geslagen en elkaar de zorg en aandacht geprobeerd te geven die nodig was om steeds meer te groeien en dit plekje echt ons plekje te maken. We genieten van en met elkaar, mogen er zijn en zijn trots op waar we nu staan. Dat verdient dan ook wat extra aandacht en met ouders, begeleiders en bewoners eten we er een heerlijk gebakje op. Een speech van de bewoners en een prachtig persoonlijk geschenk van ons team maakt er weer een onvergetelijke dag van.

12-3-2016
NL doet. Dit blijft voor ons een gedenkwaardige dag. Tijdens deze aktie toonden wij enkele jaren geleden voor het eerst onze plannen aan de omgeving en zetten we de deuren open voor een ieder die interesse had in wat er in deze oude kazerne ging gebeuren. Ook vandaag doen wij weer mee. Het weer is prachtig en heerlijk om buiten te klussen. Met gedreven vrijwilligers worden er achterstallige klusjes uitgevoerd. Worden er stellingen geplaatst onder onze overkapping, wordt de tuin lente-klaar gemaakt, een begin gemaakt met onze verrijdbare moestuin en worden de ramen gezeemd. Laat de lente maar komen. Na een gezellige dag hard werken zijn wij er klaar voor.

25-3-2016
Een goede vriend van onze stichting heeft kaartjes geven om naar het Zooparc in Overloon te gaan met de hele groep. Dat laten we ons geen twee keer zeggen en vandaag is het zover. Het zonnetje staat hoog aan de hemel en de weergoden zijn ons goed gezindt. We hebben de juiste dag uitgekozen en vertrekken vrolijk met z'n allen op weg. Daar wacht ons een mooie wandelroute met allerlei verschillende dieren. We genieten van al wat leeft in de natuur en van elkaar. We picknicken onderweg en omdat het toch nog wel wat fris is, nemen we een heerlijk warm drankje op het terras. Op de terugreis begint het wat te druppen en betrekt het weer. We hebben geluk gehad, een fijne dag ervaren en we sluiten thuis af met een drankje en kletsen even na over al wat we vandaag zijn tegengekomen. Een leuk uitje om op terug te kijken.

2-4-2016
Een superleuke activiteit is er vandaag georganisceerd door Outdoor Fit in het Avonturenbos Stekkenberg te Groesbeek. Nadat we boterhammen hebben gesmeerd, drinken ingepakt en sportkleding hebben aangetrokken gaan we op weg naar.... iets wat we op dat moment nog niet weten. We hebben geluk, want het is een mooie lentedag en aangezien we buiten zullen vertoeven, is dat mooi meegenomen. In het bos horen we wat de bedoeling is. We gaan niet sporten, nee we hebben een team-building! Onder netten door, over balken, onderweg vanalles verzamelend, lopen en rennen we een anderhalf uur door het bos. Een geweldig buiten-bezig- zijn. Tussendoor wordt er een pauze ingelast en eten we hongerig onze broodjes op, want tsjonge, met zoveel beweging krijg je wel gezonde honger en dorst. Vooraf hadden we niet kunnen bedenken dat we het zo leuk zouden vinden, maar we hebben meer dan genoten met z'n allen en moe keren we huiswaarts waar ons een frisse douche staat te wachten en we nadien de beentjes te ruste leggen.

20-4-2016
Vandaag hoog bezoek. De Commissaris van de Koning komt op bezoek, dhr van de Donk met een gevolg van 12 mensen om ons project te komen bekijken. Na een korte inleiding in het woongedeelte en een uitleg hoe de Ladder is ontstaan, bekijken we met hen onze locatie en ook Florian, de dagbesteding, wordt bekeken. Zij zijn, naar eigen zegge, onder de indruk wat hier tot stand is gekomen en voelen een warme, hartelijke sfeer op de Ladder. Het was voor ons een hele ervaring en een eer deze vriendelijke mensen te mogen begroeten en hen uit te leggen hoe wij wonen, waarom keuzes gemaakt worden en op welke wijze wij ons wonen tot een thuis maken met de middelen die we hebben. Wij bedanken hen voor de interesse en betrokkenheid tijdens hun bezoek.

24-4-2016
Is er een stoep- en schuurverkoop in Mill. Meer dan 200 adressen doen hieraan mee en natuurlijk blijven wij dan ook niet achter. In de ochtend gaan we fanatiek aan de slag om onze spulletjes buiten uit te stallen. Het zonnetje lijkt een beetje door te komen, maar de wind overheerst en het duurt niet lang of het regent en hagelt en dus... pakken we alles op om binnen neer te zetten om het daarna weer naar buiten te sjouwen. Onze jeugd heeft het goed bekeken en blijft binnen van waaruit ze kijken hoe Wilma en Sylvia staan te kleumen :)  En dan komt de Lokale Omroep Mill op de stoep om een interview te doen. Als vliegen op stroop, rent de jeugd naar buiten. Ze willen zeker wel even komen vertellen hoe leuk de stoepverkoop is en wat ze allemaal zelf hebben gemaakt. Als daarna weer regen op komt zetten, vinden we het welletjes en ruimen alles op. Herfst eind April 2016. Tijd voor een warme douche en een kop warme chocolade om op te warmen.

VAKANTIE 2016
En dan breekt de vakantie-tijd aan. 24 juli Music on Wheels in Mill. De sfeer van vakantie wordt hier door ons al geproefd. Het weer werkt mee, we vinden een leuk plekje op het terras en genieten van een ijs en wat drinken. Nog een weekje, maar van ons mag de vakantie al beginnen, want dit voelt goed!! en... gelukkig duurt dat niet lang.
31-7-2016 start onze vakantie
We beginnen de vakantie dit jaar heel speciaal. Met onze ouders, broers en zussen, smullen we van een BBQ-maaltijd bij 1 van de ouders thuis. En als wij weer naar huis wanneer we onze buik vol hebben, kletst onze familie, onder het genot van een drankje, nog een tijdje met elkaar door. Heel leuk om elkaar samen te zien en te spreken. Een geslaagd dag om de vakantie in te luiden met z'n allen en er staat nog vanalles op het programma voor onze jeugd. Met de hoop op goed weer deze weken gaan we 's avonds vrolijk en met gezonde spanning het bed in.
En dan is het maandag, onze eerste vakantiedag en we zijn benieuwd wat er op het programma staat. Nadat we rustig zijn opgestaan, wat taakjes hebben verricht en onze middagboterham hebben genuttigd, lopen we gezamenlijk naar het hockeyterrein. Daar worden we opgewacht door een stel enthousiaste meiden en mannen die een actief programma voor ons hebben opgesteld. We leren hockeyen, slalommen, mogen op de goal richten en samen met hen hebben we een sportieve middag. Op het eind staat ons nog een diploma te wachten en met een snoepzakje onder de arm vertrekken we moe, maar o zo trots, eind van de middag richting huis. Dinsdag staat midgetgolf op het programma, maar het weer laat dit niet toe en dus vertoeven we bij Fitland in de grote hal op de luchtkussen en stormbaan. Daar daar kunnen wij onze energie ook wel kwijt. Vervelen hoeven we ons niet. In de avond gaat de partypan aan en genieten we na van de restjes van de BBQ van zondag aan een gezellig gedekte tafel. Woensdag lassen we een rustdagje in, zodat we er donderdag weer tegenaan kunnen, want dan maken we een lange wandeling naar Erica. Daar staat de bowlingbaan al klaar voor een pittig wedstrijdje bowlen. Vrijdag zijn we uitgenodigd bij 1 van de ouders om pizza's te bakken in een buitenoven. Wat speciaal om dit zelf mee te kunnen bakken en zelf te kunnen kiezen wat er allemaal op de pizza gaat. Zaterdag lunchen we weer bij 1 van de andere ouders aan een zomers gedekte tafel met allerlei lekkers en fruit. En dan zijn we allemaal moe van deze feestelijke gebeurtenissen. Zondag nemen we de tijd om bij te komen en zelfs maandag besluiten we om alles op een laag pitje te zetten en de geplande activiteit te laten voor wat het is en even rustig aan te doen. Met z'n allen genieten we van het rustige dagje. We doen spelletjes samen, gaan wandelen en helpen met koken. Een heerlijk thuisblijf-dagje. Dinsdag staan we allemaal weer fris en fruitig op. We zijn er weer helemaal klaar voor en hebben weer energie. En dat is maar goed ook, want vandaag hebben we een springkussen bij de Ladder. Wat een lol hebben we en 's middags zetten we een heel spellenparcours uit waarbij natuurlijk het blikgooien en skelteren niet mag ontbreken. Van al dat gespring en geren hebben we gezonde honger gekregen en wederom gaan we naar 1 van de ouders en schuiven daar aan voor een broodje hamburger van de BBQ met salade en aardappeltjes. Na zo'n intiensieve dag gaat dat er wel in. We duiken allemaal op tijd het bed in, want op woensdag staat de Jaarmarkt in Mill op het programma en ontpoppen we ons als ware verkopers om onze zelfgemaakt spullen aan de man te brengen. Ondanks de weersvoorspellingen, hebben we een nagenoeg droge dag en we trakteren onszelf op het einde van de dag op een welverdiend frietje. We wandelen een flink stuk rond, want al dat vakantie-eten moet niet blijven hangen :) Donderdag zijn de weergoden ons minder gezind en ons buitensport-programma kan dan ook niet doorgaan, maar gelukkig hebben we nog een alternatief en sporten we met z'n allen een uur onze energie eruit bij Fitland. Team-building onder begeleiding van Danny wordt altijd gewaardeerd. In de avond bakken we mega pannenkoeken in de partypan. Dat is speciaal, zo'n grote pannenkoek. Daar kunnen we met z'n allen een stuk van eten en zo kunnen we gezellig tegelijk smullen. En dan is het alweer vrijdag. Ook vandaag is het weer niet wat beloofd, maar het is droog en dat is voldoende om er op uit te gaan. We sluiten onze vakantie af met een bezoek aan de dierentuin ZieZoo. Nemen wat fruit en drinken mee en picknicken 's middags gezellig daar op een bankje. We hebben een leuke vakantie gehad met veel gezelligheid onderling en vertier. Toch zijn we ook blij dat het gewone leven weer begint, want het is wel vermoeiend al die speciale dingen en ondanks dat het programma bewust alleen op middagen is ingezet, we daarnaast ons normale ritme hebben aangehouden, zijn we blij dat alles weer een beetje meer voorspelbaar wordt. Moe maar voldaan kijken we terug op 2 heerlijke weken en hebben nu weer zin om te gaan werken.

11-9-2016
En nog steeds is het weer fantastisch. Wat een nazomer en dat vraagt er dan ook om om er steeds weer op uit te gaan. We pakken onze spullen en stappen met z'n allen in de auto op weg naar Grave naar het Kunstival. Overal staan leuke tentjes, plekjes om heerlijk te relaxen en te chillen. Er wordt geschminkt en we luisteren naar de mooie muziek. Een nazomer-vakantiegevoel overvalt ons.

En dan valt langzaam de herfst in. Wij blijven onze dagelijkse wandelingen doorzetten en trotseren vrolijk de regen en de kou. In de weekenden trekken we er regelmatig op uit naar markten of activiteiten in de omgeving.

13-11-2016
komt Sinterklaas aan in Mill. Ook wij zijn van de partij. Vol spanning kijken we hoe hij in de boot aankomt bij Myllesweerd en lopen we, gezamenlijk met heel veel blije kinderen, achter hem aan de zaal in. We nestelen ons op een plekkie en al snel komt er een Piet langs met strooigoed. Met rode wangen bekijken we de drukte om ons heen. Dan besluiten we om in de rij te gaan staan, zodat we ook met onze Heiligman op de foto kunnen en hem de hand mogen schudden. Het duurt een tijdje, maar het is zeker de moeite waard. Met een vriendelijke blik en nog een handvol snoep van de Pieten keren we huiswaarts. Spannend... en nu dan toch maar de schoen zetten, want wie weet.. komt hij toch ook bij ons nog even snel langs vannacht.

20-11-2016
Wintermarkt bij stichting de Ladder dagbesteding Florian
Al vroeg zijn we uit de veren om ons klaar te maken, op te frissen en knap in het pak klaar te zijn voor onze wintermarkt die vanmiddag wordt gehouden. Samen versieren we Florian met onze actieve begeleiding. Iedereen draagt zijn steentje bij en zorgt dat het lokaal er winters en gezellig uitziet en warmte uitstraalt. Er is soep gemaakt, cakejes gebakken en pepernoten voor de kinderen zelf gemaakt en in potjes gedaan. Alle spullen die wij de laatste periode hebben gemaakt, worden op een mooie manier uitgestald en als het dan bijna tijd is, kunnen wij zeggen dat we er klaar voor zijn. Al vlot druppelen de eerste bezoekers binnen en we merken al snel dat iedereen aangenaam verrast is. Wat hebben we ons best gedaan en wat hebben we mooie spullen gemaakt. Kransen, vogelkopjes, vogelpoppetjes, mozaik schalen, houtmateriaal. Het is de moeite waard en dat laten de mensen ons ook merken. Er keerst een ontspannen en gastvrije sfeer. Mensen drinken een kop koffie, thee of een kop soep. Eten een plak zelfgebakken cake en verwonderen zich van alles om hen heen. We mogen met recht trots zijn. Op het einde van de middag kijken we terug op een geslaage dag en hebben onze bewoners genoten van alle aandacht voor hun zelfgemaakte creaties. Iedereen heeft hard mee gewerkt en moe maar voldaan sluiten we, nadat we alles weer hebben opgeruimd, dan ook de middag af. Gelukkig is er nog wel wat lekkers over waar we dan ook smakelijk van genieten deze avond.

17-12-2016
Kerstmarkt in Velp. Gastvrij worden we ontvangen en stallen we onze kraam uit. Het is een gezellige drukte in Velp en buiten brand het vuur in de tonnen en schalen. Binnen is de Kerst volop aanwezig en er hangt een warme kerstsfeer in de lucht. Bewoners met familie komen langs onze stand en ook het personeel van Dichterbij waagt zich eraan om even langs te komen. Natuurlijk komen ook onze eigen bewoners langs om te kijken hoe we de stand hebben ingericht met de door hen gemaakte spullen. Op het einde van de dag pakken we onze spulletjes met zorg weer in en vertrekken richting huiswaarts. Weer een beetje dichter bij de Kerstdagen...

26 december 2016
Ook wij vieren Kerst. 2e Kerstdag vieren we met een heerlijk diner samen de Kerst. Onze ouders hebben allemaal een deel van het gerecht voor hun rekening genomen en zij hebben ingespeeld op onze wensen. Dit heeft geresulteerd tot een heerlijke menukaart. We hebben de tafels extra gezellig gedekt, onszelf mooi gemaakt en feestelijk gaan we aan tafel. Heerlijk lang hebben we samen getafeld en gekletst. Over welke leuke dingen we dit jaar hebben meegemaakt en over de vakantie die ons te wachten staat. Over koetjes en kalfjes en af en toe stilzwijgend genieten van het lekkers. Met een volle buik ruimen we daarna gezamenlijk de tafel af, halen een frisse neus buiten door een flinke wandeling en belanden daarna met z'n allen op de bank om uit te buiken.

31 december
En dan eindigt er weer een mooi jaar. Om 19.00u vertrekken we dik ingepakt naar buiten om te gaan kijken naar het vuurwerk dat voor ons wordt afgestoken. Onze buren sluiten gezellig aan om mee te komen kijken. Een mooie afsluiting van het jaar en een beetje verkleumd gaan we met z'n allen naar binnen voor een heerlijk, warme kop koffie en thee met lekkere oliebollen en appelbeignets die 1 van de ouders speciaal voor deze dag voor ons heeft gebakken. Jammie, overheerlijke smaak. Na de koffie gaan we nog even iets voor onszelf doen om daarna met z'n allen voor de buis te eindigen. Met wat lekkers erbij komen wij deze avond wel door en blijven dan ook op tot de klok 12 luidt. We nemen nog een blik op het vuurwerk buiten en duiken dan ons warme bed in. Dag 2016, 2017 welkom!

 

 
WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS! 

HALLO NIEUWE BEWONER!

Lees meer