2017

2013   2014   2015   2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Dag 2017!

wat een heerlijk begin van het nieuwe jaar. Rustig, gezellig en gemoedelijk brengen wij de dag door vandaag. We zijn klaar om een nieuw jaar in te luiden en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Klaar om stappen te zetten op onze ladder. Klaar om elkaar te ondersteunen en in balans te blijven. Klaar om er samen weer voor te gaan.

Carnaval 2017
29 februari, eindelijk is het dan zover. Verschillende van ons zijn al naar het gehandicaptenbal geweest, maar nu is dan echt voor iedereen het feest aangebroken. We hebben staan popelen tot de grote dag van de optocht. Het is niet erg koud en de verwachtte regen blijft uit. Met andere woorden: heerlijk weer om langs de kant te staan en uit te kijken naar iedereen die van de optocht weer iets moois maakt. De brandweer komt voorbij en we worden uitbundig begroet. Daar hebben we toch altijd nog een speciale band mee. De jeugprins heeft een paar weken bij ons stage mogen lopen en komt ook voorbij. We worden extra goed bedeeld dit jaar met snoep en een mooie button. Na de mooie optocht duiken we met z'n allen nog even de kroeg in om samen te hossen en te dansen op de feestmuziek. Na een uurtje houden we het voor gezien. Pfff, vermoeiend zo'n carnavalsdag. We wandelen een ronde om ons hoofd wat uit te laten waaien en strijken neer in de fritestent. Een vette hap na het uitgaan hoort er tenslotte bij.

1 maart 2017
3 jaar! Alweer 3 jaar zijn wij een team. Wat is het eigenlijk nog een korte tijd en wat lijkt het soms al lang. We zijn samen al een echt gezin geworden. We hebben zeker al mogen ervaren dat we samen heel sterk staan en steeds proberen elkaar in balans te houden. We zijn er voor elkaar en mogen zijn wie we zijn. Een gebakje en een speech in de avond bezegeld deze dag.

11 maart 2017 NL DOET!
En natuurlijk doen wij ook weer mee. Het lijkt in de ochtend of de lente zijn doorbraak wil geven, maar in de middag wordt het toch wat frisser. We klussen en werken er op los. De tuin wordt onder handen genomen, het onkruid geplukt en de stoepen geveegd. De ramen worden gewassen, de Carpoort wordt aangepakt. Stootborden worden geplaatst en de stoelen worden verstevigd. We sjouwen de hele dag samen met een gezellige groep vrijwilligers. Er wordt ons zelfs nog cake gebracht, zodat we niet hoeven te verhongeren. We hebben er plezier in en aan het einde van de dag kijken we voldaan terug op wat allemaal is gedaan. Niet al onze klussen hebben we af gekregen, maar we plannen gewoon nog een extra klusjesdag om verder te gaan op wat is ingezet. Vermoeid stoppen we ermee, gaan heerlijk in de douche en in bad en verlangen naar een gezellige zaterdagavond met wat chips op de bank. Met z'n allen voor de buis sluiten we de dag af.
uitlopen van de NL dag, krijgen we in april onze eigen kweektafel. De zaden die we nog hebben en ook de potjes die we hebben gespaard van de AH worden geplant op onze tafel. Hij krijgt een mooi plekje en we zorgen voor een goede balans van licht, water en aandacht. In korte tijd zien we alles opkomen en al snel kunnen we zien dat er wortels, erwtjes, tomaatjes, boontjes, radijsjes en sla gaan groeien. We hebben eer van het werk en genieten ervan dat het ons lukt om zelf groenten enz te doen groeien.

5 mei
lopen we even binnen op het Muziekfestival bij de Wissel in Mill. Het is fris, maar toch een gezellige drukte. Wij hebben echter meer oog voor het speelmateriaal wat is geplaatst. Het muziekgenre wat is gekozen, heeft iets minder onze interesse.
en vandaag is ook de Kunstroute geopend rondom de Kuilen in Mill
mei 2017
Een zomer lang Kuilenkunst. Hard hebben we gewerkt om als team een kunstwerk af te leveren. Geschilderd, geknipt en geplakt. Uiteindelijk hebben we onze 'Ladder' op een tof plekje kunnen installeren, hangend in de lucht, schitterend in de zon. De moeite waard om deze kunstroute te wandelen of te fietsen en wij mogen hier deel van uitmaken. vrijdag 26 mei worden we zelfs geïntervieuwd met de ladder op de achtergrond. Iedereen kan komen kijken waaraan wij hebben gewerkt. Met een mooi gedicht wat we geplaatst hebben naast onze Ladder, is ons kunstwerk compleet en iets om trots op te zijn. ->
rechtuit zonder hobbels
wil men zijn koers varen
onbetwist en zonneklaar
kan ik dat evenaren?
soms maakt mijn hoofd een sprongetje
en moet ik leren bochtjes maken
dan zie ik wat jij niet ziet
en kan alleen het schitterlicht mij raken

27 mei 2017
Een hele hete dag, maar toch laten wij ons niet weerhouden om onze planning door te laten gaan. Bij Vianen Vooruit is vandaag een mooie dag georganiseerd voor verstandelijk beperkte mensen. G-voetbal en spellendag. En natuurlijk laten wij ons niet kennen. Vol gooien we ons in de strijd bij de spellen om onszelf te overtreffen. Zaklopen, touwtrekken, we lachen wat af. Begeleiding moet het flink kunnen vandaag. Die lijken meer last te hebben van de hitte :)

4 juni 2017 schieten we tijdens onze middagwandeling aan bij het schaapscheerdersfeest. Vanalles is er te zien en we genieten dan ook volop met dit mooie weer.

10 juni 2017
Paardendag in Haps. De zon schijnt, het is droog en wij hebben zin om erop uit te gaan. Op naar haps om daar een kijkje te nemen bij de Paardendag. Maar eerst moeten er nog een hele waslijst boodschappen worden gedaan. Voldaan gaan we uiteindelijk op pad naar Haps. Shows, honden en bekenden hebben we gezien. Grote paarden tot kleine veulentjes. Rond 15.00u keren we huiswaarts om ons weekend daar verder te vieren.

In juli neemt Floris afscheid van ons. Hij gaat meer zelfstandig wonen in Wychen.
Hij nodigt ons uit om einde maand nog met hem te gaan lunchen in Cuijk en daar hebben wij wel oren naar.
Wij wensen Floris een fijne woonplek met leuke vrienden om hem heen.

15-16 juli
Wat een geweldig weekend weer! Steeds staan wij er versteld van hoeveel er in ons Mill wordt georganiseerd. Dit weekend is het Zotte Zomer Festival en wij zijn natuurlijk weer van de partij. Albert heijn sponsorde dit evenement door het uitgeven van toegangskaartjes voor attracties bij aankopen. We hebben flink gespaard en met ons velen die ons een mooi weekend gunden. Na 2 dagen zijn we dan ook helemaal dol gedraaid in de attracties, maar we hebben geweldig genoten. Met de zon op onze bol, de muziek in onze oren en de wind door onze haren, hebben wij ons wel vermaakt in het Park van Mill.

19 juli
Zoals ieder jaar laten we ons ook nu weer zien langs de route van de Vierdaagse. Dit jaar reizen we af naar Wychen om de wandelaars aan te moedigen en om langs de lijn wat mee te proeven van de sfeer. De wandelaars hebben een perfect weertje en dus ook wij en daarom besluiten we dan ook om rond het middaguur te picknicken onderweg. Met de auto keren we thuiswaarts en besluiten om dan toch ook een voorbeeld te nemen aan al die wandelaars en lopen in onze eigen woonplaats nog een flinke ronde voordat we aan de koffie gaan. Zo'n zonnig, feestelijk dagje doordeweek geeft ons al een beetje het vakantiegevoel.

Vakantie 2017
28 juli tot 14 augustus
En dan krijgen we vakantie! Wat hebben we er een zin in en wat staan er leuke dingen op stapel. Nadat we zaterdag zijn uitgenodigd voor een lekker lunch, kan de vakantiepret beginnen en we starten maandag groots. We hebben kaarten gekregen van Apenheul. Bepakt en bezakt met drinken, broodjes en wat lekkers gaan we in de ochtend met z'n allen op weg. Het weer is er prima voor en ons humeur niet minder. In het park is het iets te druk naar onze zin en eigenlijk genieten we alleen al van het dagje uit, het broodjes eten in het park en de lange reis. Op de terugweg vallen verschillende van ons dan ook moe, maar voldaan even in slaap. De dag heeft veel van ons gevraagd en aangezien we woensdag op de Jaarmarkt onze zelfgemaakte spullen te koop gaan aanbieden, maken we er dinsdag een rustiger dagje van en gaan samen in de middag op pad voor een grote Heldro ijs. Na een leuke jaarmarkt op woensdag, sluiten we deze af met een frietje en een fikse wandeling.
Donderdag valt het weer een beetje tegen. We hoopten buiten te kunnen gaan zwemmen, maar we laten ons niet weerhouden en gaan voor een picknick bij de Kuilen.
Vrijdag zijn we een beetje moe van alle indrukken en daarom starten we rustig op, klungelen wat rondom huis, knutselen, filmpje kijken, lekker relaxen en eind van de middag wandelen we een ronde om daarna uit eten te gaan bij restaurant 'het Laddertje'. Het 6-gangen menu is een verassing voor ons en we laten het ons goed smaken. Ondertussen kletsen we er lustig op los. Met een gevulde maag gaan we huiswaarts, waar we heerlijk voor de tv ploffen om uit te buiken.
Nadat we zondag nog een kijkje hebben genomen bij de motorcross, is het maandag alweer de 2e vakantieweek. We gaan naar Bedaf in Uden. Het zonnetje schijnt en het is droog. we genieten volop van het zand en de bergen. We wandelen, we spelen en we picknicken voordat we weer op huis aan gaan. Thuisgekomen besluiten we onze zelf gekweekte komkommers maar eens te plukken en een heerlijke salade klaar te maken. Dinsdag hebben we wat minder geluk met het weer. het miezert, het kijkt wat somber en eigenlijk vinden we het wel heerlijk om een dagje thuis te chillen. We ondernemen geen grote activiteiten, maar schuiven samen aan om te helpen met koken. We kiezen samen een film en maken een bioscoop in de huiskamer en genieten zo stiekem van het donkere weer buiten. Woensdag gaan de handen uit de mouwen en wordt er gepoetst en geklust. Alles is 's avonds weer spik en span en fris kunnen we de laatste dagen van de vakantie in. Donderdag staat aardbeienhof op de planning. Daar aangekomen blijkt dat we zelf aardbeien mogen plukken en deze ook mee naar huis mogen nemen. Dat is niet aan dovemansoren. Keurig vullen we ieder ons bakje, laten zelfs na om er stiekem 1 te proeven, en na een rondje op de skelters houden we het voor gezien. Op naar huis, op naar de warme maaltijd. De vakantie loopt ten einde, maar kan niet voorbij gaan zonder een buitenspellendag en dus op de laatste vrije dag komen de spellen tevoorschijn. Het weer werkt alleen wat minder mee, maar niet getreurd. We passen onze spellen wat aan en hebben even goed de grootste lol samen. De waterspellen houden we gewoon tegoed. De pret is er niet minder om. En dan sluiten we op zaterdag de vakantie samen af met een geweldige partypan middag. Eerst boodschappen, dan alles samen klaarmaken en natuurlijke het beste voor het laatste bewaard; opsmikkelen van al het lekkers aan een gezellig gedekte vakantietafel.
Aangezien we hier nog wat lekkers van over hebben aan het eind van de dag, krijgen we zondagavond in plaats van een koekje, stukjes frikandel en hamburger bij de koffie. Het moet niet gekker worden! Een mooie afsluiting van 2 mooie weken.

December 2017
En dan is het plots al december 2017. Soms gaat alles zo snel en vergeet je je momenten te delen met je omgeving. Druk in the flow van het zijn en het bezig zijn. In het kort zullen we dan toch even terugblikken op dit jaar met excuses voor onze tekortkoming. Ons goede voornemen voor 2018 zal dan ook zijn om onze omgeving weer meer betrekken en op de hoogte te houden van wat wij doen en waar wij staan op onze Ladder. Het is een goed jaar geweest. Als team en als bewoners zijn we wederom dichter tot elkaar gekomen. Ons team heeft in september een gezellig uitje gehad. Fietsend, op de fietsen van de bewoners, door de regen hebben ze een route afgelegd. Kletsnat aankomend op de rustplek. Moe van het moeizame fietsen, maar dat mocht de pret niet drukken. Gastvrij zijn ze ontvangen op de Barendonck en daar hebben we ze in de watten gelegd met een zelfgemaakt diner. Gezellig in de warme ruimte met z'n allen hebben we een spel gespeeld en daarna ontvingen ze een rebus te maken. De ontknoping van dit gezellige uitje: Waren zij voorheen allen in dienst van Stichting Aksent te Oeffelt.. vandaag ontvangen ze de blijde mededeling dat Stichting de Ladder defintief hun nieuwe werkgever gaat worden. Letterlijk en figuurlijk nog een stapje dichter bij elkaar. We verliezen Aksent niet uit het oog, want deze samenwerking is altijd prima geweest, maar de tijd is rijp voor een volgend stapje. Samen met het team gaan we de nieuwe uitdaging aan, want gelukkig wordt het nieuws enthousiast ontvangen en er wordt getoost. Per 1 oktober officieel 1 team! Een lange avond volgt, waarna we allemaal het bed induiken op onze slaapplaats. In de ochtend een gezellig ontbijt samen als afsluiter. We ruimen onze rommel op en dweilen ons naar buiten, waarna de fietsen weer worden gepakt en we lachend en gierend onze terugweg volgen naar de Ladder. Op weg naar huis na een mooie start van iets nieuws samen. Bedankt ook Barendonck dat we dit moment zo speciaal hebben kunnen maken door jullie gastvrijheid!
Het is ook het jaar van ziekte, helaas. Één van onze bewoners is veel ziek geweest en dat is soms best moeilijk, maar we hebben hierdoor ook gemerkt dat we een hecht gezin zijn samen. We zijn er voor elkaar en leven, ieder op onze eigen manier, met elkaar mee. En dan hebben we nog een leuke logée gehad dit jaar. Dit is dit jaar zo goed bevallen, dat Linda heeft besloten definitief bij ons een kamer te betrekken. Het zal voor niemand dan ook nog wennen zijn wanneer Linda per januari 2018 er meer zal zijn. Ze hoort er nu al helemaal bij.
Met de Sintdagen, wordt er onverwacht aangeklopt en gebeld en staat er een mand met cadeautjes klaar. Wat een spanning en hilariteit zo plots in de avond. Als er dan ook nog gezien wordt dat er ook voor Linda een cadeautje is, wordt al snel besloten deze eerst op te bellen om ook langs te komen. Vlug wordt de tafel opgeruimd en ongeduldig wordt er gewacht op Linda en dan kan het feest beginnen. Voor iedereen een aardigheidje dit jaar en een mooi spel voor samen. Vooral de sfeer en gezelligheid van dit onverwachte maakt het tot een mooie avond.
2e Kerstdag is volgens traditie van de Ladder ons gezamenlijk diner. Alle ouders hebben weer de moeite genomen om iets lekkers op tafel te zetten en zodoende hebben wij een mooie middag met speciaal kerst-eten. Team-building noemen ze zo'n middag ook wel. Allemaal gezellig aan tafel. Mooie kleding aan, sloffen onder de tafel, kachel hoog, een drankje op tafel en mooie verhalen van de dag ervoor wat een ieder beleefd heeft bij ouders en familie. Met de magen gevuld, buiken we 's avonds na een grote wandeling uit op de bank. Nog een paar dagen en dan is het jaar 2017 alweer voorbij. Zoals in ieder huishouden moet er constant gewerkt worden aan kwaliteit en goede zorg voor elkaar. Na een kleine disbalans begin dit jaar hebben we nu, samen met fantastische ouders, geweldige kinderen en een heerlijk team van begeleiders allemaal een top plekje op onze Ladder. We sluiten 2017 dan ook met een warm gevoel af. Voorbij gevlogen is dit jaar en samen hebben we zin om het nieuwe jaar in te stappen.

 

 
WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS! 

HALLO NIEUWE BEWONER!

Lees meer