Volg ons

2013   2014   2015   2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Verbouwing

Maart 2014 kunnen we zeggen dat ons huis klaar staat om er een thuis van te maken! Verbouwing is gerealiseerd en de eerste bewoners nemen hun intrek. Hieronder nemen we je mee in de beleving van een enerverend en fantastisch jaar. Een jaar wat hoop geeft voor de toekomst. Hier gaan onze kinderen een geweldige toekomst tegemoet! Een kijkje in een jaar vol bouw en aansluitend een kijkje in het wonen en leven van onze bewoners op hun nieuwe woonplek.
We nemen iedereen mee in de voorbereiding, maar ook in ons leven van nu op de Ladder. (boven in de pagina kiest u uw jaartal te volgen). Lees en voel hoe wij samen groeien, ontdekken, verkennen en leven.

dec.12
Momenteel zijn we nog in de voorbereidende fase, maar we hopen in het najaar van 2013 terug te kunnen kijken op een enerverend jaar en met ieders hulp een mooi en huiselijk thuis te hebben gerealiseerd voor onze kinderen. We willen iedereen die ons een warm hart toedraagt graag op de hoogte houden van onze activiteiten gedurende dit spannende jaar en dus.......

28-12-2012 is Stichting De Ladder Mill een feit en de kazerne aangekocht..

30-12-2012 Gaan we met gezonde spanning ons nieuwe pand binnen. Enthousiast lopen we de meters af van de ruimtes om te kijken hoe groot alles in werkelijkheid is. Eindelijk wordt alles visueel zichtbaar en krijgen we wat meer gevoel bij onze tekeningen. We krijgen beeld bij onze plannen en raken meer en meer enthousiast. Het nostalgische torentje moet natuurlijk ook een bestemming krijgen en we zien dat ook deze ruimte toch nog groter is dan we in gedachten hadden. We passen nog wat kleine dingen aan in de indeling en sluiten af met een tevreden gevoel. we hebben nog veel werk voor de boeg, maar onze handen kriebelen om aan de slag te gaan. Het sloopwerk aan de binnenzijde kan beginnen...

Foto's 14-01-2013 voor verbouwing

19-1-2013 Na wat voorbereiding komt de afvalcontainer voor ons bouwafval. Glorieus staat hij binnen en die moet zo snel mogelijk gevuld worden. Het plafond in de grote ruimte wordt er geheel uitgehaald en een prachtige kap komt tevoorschijn. Jammer dat we deze weer weg zullen moeten werken, want uiteindelijk komen daar de slaapkamers onder. Tegels worden verwijderd en de hak-en breekwerkzaamheden zijn volop in gang. Ondertussen zitten we ook achter de schermen niet stil. We hebben ons ingeschreven om mee te doen aan het geweldige initiatief: NL doet. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en samen de handen uit de mouwen te steken op een gezellige dag. Of om even langs te komen voor een bakkie, om zo te kijken waar we zoal mee bezig zijn. Kom ook op 16 maart 2013.

Foto's 06-02-2013

Terwijl we binnen volop bezig zijn met het verwijderen van plafonds en vloeren, zijn we buiten actief met publiciteit. In de gehele omgeving hangen nu onze posters en folders in afwachting op reacties. Na een radio-interview bij de LOM en een kort item bij de KKN volgt 24-2-2013 de eerste van een reeks uitzendingen door de LOM. Zij zullen ons gedurende de hele opbouwende fase volgen en zo iedereen de kans geven van ons project mee te proeven. We zijn ons aan het oriënteren met betrekking tot de inrichting voor straks en schrijven onze plannen uit. Voor nu gaan we volop met spanning de dag van 16 maart tegemoet. Een dag vol gezelligheid samen met veel vrijwilligers en voor iedereen de kans om bij ons binnen te komen kijken, ons te ontmoeten en te zien wat onze plannen zijn.
16-3-2013 (foto's onderaan)
En dan is het zover. de NL doet dag. Een initiatief van het Oranjefonds om die dag zoveel mogelijk vrijwilligers zich te laten inzetten voor sociale initiatieven. Landelijk zijn er op 15 en 16 maart meer dan 310.000 vrijwilligers actief geweest. Ook bij ons is de opkomst enorm. 's Morgens beginnen we gezellig met een bak koffie en uitleg van Kuppen boomverzorging hoe te werken. Tenslotte gaat veiligheid boven alles. Fris gaan we van start. Henry Kuppen klimt de eerste boom in en al snel valt deze naar de grond onder het toeziend oog van ons allen en gejuich. Maudy vindt het geweldig en roept dan ook spontaan: Nog een keer! De aftrap is begonnen. Terrwijl buiten iedereen zijn plekje begint te vinden en meesjouwt, wordt binnen door ook weer vrijwilligers gezorgd dat het er gastvrij uitziet voor de komende bezoekers, want iedereen is welkom om deze dag een kijkje te komen nemen. Snackbar de Keizer heeft zijn terrastafels beschikbaar gesteld, zodat de kale ruimte een gezellige uitstraling krijgt. Architectenburo vd Cruysen heeft gezorgd voor mooi uitvergrootte tekeningen, zodat we duidelijk kunnen maken wat onze plannen zijn. Al snel druppen de eerste geïnteresseerde mensen binnen. En op een korte rustperiode rond het middaguur na, is het eigenlijk steeds druk geweest. Wat een geweldige reacties hebben we mogen ontvangen en wat een enthousiasme. Velen die zich hebben aangeboden om ons te komen helpen met allerhande werkzaamheden. Collega's, vrienden, buurtgenoten, familie, kennissen van vroeger en van nu. Het was overweldigend en hartverwarmend. En ondertussen wordt er buiten hard doorgewerkt. Er wordt een hekwerk geplaatst en al het struik-en houtwerk wordt opgeruimd. Gelukkig is er tussendoor ook tijd voor gezelligheid en de innerlijke mens. Rond het middaguur een warme kop soep en broodjes gaan er dan ook goed in. Er is nog iemand langs gekomen die spontaan een appeltaart voor ons heeft gebakken en ook deze wordt smakelijk verorberd. Op het einde van de dag kunnen we terugkijken op een geweldige, sfeervolle dag met vrijwilligers die hebben samengewerkt of ze al jaren een team vormen. Bezoekers die ons project omarmen. Mensen, BEDANKT! genoeg positieve energie om verder te klimmen op onze Ladder om er een geweldig 'thuis'van te maken.

Foto's 16-03-2013

28-3-2013 krijgen we bericht van het Oranjefonds. Helaas is ons project niet door naar de derde ronde voor de uitreiking van de Kroonappel. Toch voelt het niet alleen als een verlies. De winst die we hebben behaald, zit hem in het feit dat velen ons deze Kroonappel gunden en op ons hebben gestemd. Ons project is warm ontvangen in Mill en dat is voor nu al een mooie Kroon op ons startend project.
29-3-2013 Halen we een blauwe brief uit de brievenbus. Meestal met minder goed nieuws, maar deze is meer dan welkom. We hebben de ANBI-status toegekend gekregen, wat betekent dat uw giften aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting als persoonsgebonden aftrek. Dat donaties van bedrijven, binnen de daarvoor geldende regels, voor hen aftrekbaar zijn voor de vennootschapsbelasting en dat de Stichting over erfenissen en schenkingen geen erf- en schenkbelasting hoeft te betalen, dus dat alle ontvangen gelden ten gunste kunnen komen aan onze kinderen. Positief blauw dus voor nu.
In de Kazerne is inmiddels het verbouwen gestart. Er wordt druk getimmerd aan de verdiepingsvloer. Het trappengat is verplaatst naar de hal en er ontstaat langzaam maar zeker een bovenverdieping. Op 31-3-2013 zend de LOM een verslag uit van de NL doet dag. Die opvolgende week worden de deuropeningen geslepen en uitgehakt en nadat 7 april de stalen balken zijn gebracht, kan ook de verdiepingsvloer in de kazerne verder worden afgewerkt.

Foto's 21-04-2013

21-4-2013 de verdiepingsvloer zit erin, de trapgaten zijn gemaakt en boven wordt hard gewerkt om de kamers zichtbaar te krijgen. Duidelijk wordt nu de grootte van de kamers. De deurkozijnen zijn klaar gezet en de geur van al dat nieuwe hout geeft een gezellige sfeer af in het karakteristieke pand. Samen lopen we de kazerne nogmaals door om zeker te stellen dat de getekende indeling ook zeker praktisch en goed is opgezet. Vooral voor de vrouwen is het op papier toch moeilijker voor te stellen dan in de werkelijkheid, maar de verwachtingen kloppen en er hoeft weinig te worden aangepast. Fysiosupport Mill heeft ons benaderd met een geweldige mededeling. Rondom het 10-jarig jubileum van hen worden diverse acties opgezet en één van de acties zal zijn een schenking aan een goed doel. Hiervoor hebben zij ons uitgekozen. Meer informatie is te zien op hun website www.fysiosupport.com. Zondag 28 april zal de lokale omroep Mill wederom aandacht besteden aan onze Stiching in hun uitzending. Na deze datum is dit terug te zien op www.lokaleomroepmill.nl, uitzending gemist 28-4-2013.

23-5-2013 Na enkele afwijzingen, ontvangen we vandaag een mooi bericht. Het Skanfonds ondersteunt onze Stichting en maakt ons project mede mogelijk. Het SKANfonds schept kansen voor kwetsbare mensen en ondersteunt initiatieven die hen krachtiger maken en ervoor zorgen dat zij erbij horen. Ook de bouwvergunning is binnen en dus wordt de verbouwing fors ingezet. Alle sloopwerkzaamheden zijn nu wel afgerond en nu de opa van Luuk een mooie, veilige noodtrap heeft geplaatst, kunnen we boven goed werk verrichten. Het eerste dakkapel wordt geplaatst en zoals verwacht, ontstaat hierdoor veel extra ruimte en licht op de bovenverdieping. 26-5-2013 Zondag is er opnieuw een uizending van de lokaleomroep Mill, uizending gemist 26-5-2013 www.lokaleomroepmill.nl

foto's volgen spoedig

1-6-2013 Een kille, maar gezellige dag. De Lionsclub heeft een carwash georganiseerd om geld in te zamelen voor onze Stichting. Belangeloos en vol enthousiasme zetten zij zich deze dag in om zoveel mogelijk auto's te wassen om zo onze Stichitng een handje te helpen. Het is helaas niet zo'n warm weer, maar de sfeer is er niet minder om en op het einde van de dag kunnen we zeggen dat het een geslaagde actie is geweest. Natuurlijk waren wij zelf ook van de partij om onze auto's te laten wassen, maar om ook toeschouwer te zijn van dit gezellige tafereel. Maudy heeft nog een handje geholpen en genoten van alle aandacht. In oktober zal de Lionsclub ons een cheque overhandigen in bedrag wat door hen bij elkaar is "gewassen"

Foto's van de Carwash

2-6-2013 Opening Downs 'Upside. Na een heilige mis, vindt de opening plaats bij Myllesweerd. Onder het toeziend oog van vele geïnteresseerden en in het bijzijn van directeur Fonds Verstandelijk Gehandicapten die deze expositie mogelijk maken, wordt deze prachtige expositie geopend. Het startsein van een mooie maand juni in het teken van onze gehandicapte medemens. Een maand waarin diverse activieiten zijn georganiseerd voor kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking. Een initiatief om al onze medeburgers kennis te laten maken van alle mogelijkheden die er zijn wanneer men oog voor elkaar heeft en particpatie plaatsvindt. Om iedereen te laten zien dat we allemaal prachtige mensen zijn met misschien beperkingen, maar zeker ook vele mogelijkheden. Om iedereen te laten zien dat we elkaar veel te bieden hebben. Wij zijn blij dat wij hierin een bijdrage mogen leveren, want mensen wat kunnen we veel bereiken als we open staan voor elkaar!

foto's volgen spoedig

21-6-2013 ontvangen we een mooi bericht. Het Fonds Verstandelijk gehandicapten steunt ons initiatief. Zij willen bereiken dat onze samenleving mensen met een verstandelijke handicap niet alleen beoordeelt op hun beperking. Zij steunen projecten die het mogelijk maken om hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Het is hun missie hen als volwaardige medeburgers in onze maatschappij te laten meedoen door betrokkenheid, inzet en financiële steun. Het fonds verwerft financiële middelen onder andere door de jaarlijkse nationale collecte. De verzamelde gelden worden op een transparante en onafhankelijke wijze toegekend aan projecten en activiteiten voor en door verstandelijk gehandicapten. Wij zijn trots dat wij van hen de erkenning krijgen aan deze visie te voldoen. www.verstandelijkgehandicapten.nl
28-6-2013 Een drukke maand waarin we actief deelnemen aan de expositie en alles wat daar bij hoort mbt Down's Upside. Bloemschikken, G-sport, vossenjacht, muziekmiddagen, dansavond en als afsluiter is op 1 juli een zorg-en welzijsmarkt georganiseerd. Geschikt voor iedereen om kennis te maken met zorg, gewoon uit belangstelling of om informatie te verkrijgen. Muziek vanaf half 6, een symposium en een discussiepanel vanaf 19.15u vullen de markt aan. 30-6-2013 is er wederom een uitzending van de lokale omroep Mill waarin kort wordt stil gestaan bij onze vorderingen.

In juli vindt weer de vakantiejaarmarkt plaats in Mill. Dit jaar vieren zij hun lustrum en is besloten een goed doel te steunen tijdens hun feestelijkheden. Stichting de Ladder Mill krijgt een cheque uitgereikt van 500 euro. Op een mooie zomerse dag een prachtig zonnig cadeau!
En dan is er een periode van rust. De vakantie is aangebroken en iedereen doet een stapje terug. Even tijd voor andere dingen. Een tijd waarin we terug kijken op wat er is gebeurd en wat nog komen gaat. We kunnen zeggen dat we nog steeds op planning lopen en dat is natuurlijk al een heel mooi gegeven. 12 augustus worden alle werkzaamheden weer met frisse energie opgepakt. Installatiewerkzaamheden worden weer in gang gezet en ook de timmerlui kunnen weer volop van start. Iedereen is er weer klaar voor om verder te bouwen aan dit mooie pand.

Foto's 29 augustus 2013

Het oog wil ook wat. Als dan begin september de kozijnen voor in het pand worden geplaatst en er druk gemetseld wordt door vrijwilligers, verandert de kazerne plots meer in een woonhuis. Wat een visuele verandering. Opnieuw bekijken we onze begroting en maken we de balans op. Door de ondersteuning van diverse fondsen en mooie initiatieven kunnen we zeggen dat we een mooi bedrag bij elkaar hebben en definitief kunnen vaststellen dat ook de ruimte voor dagbesteding annex ontmoetingsruimte kan worden gerealiseerd. Een mooi moment om onze deuren opnieuw open te stellen, zodat iedereen kan zien wat er op deze plek wordt gerealiseerd. 20 oktober zullen we dan ook van 11.00u tot 16.00u de koffie klaar hebben staan voor een ieder die graag even bij ons komt binnen kijken.
Nu de slaapkamers boven geheel zijn afgetimmerd en de vloer is gestort, is het tijd voor de stucadoor. Van een gebouw in verbouwing wordt het dan plots een huis met een bovenverdieping. De installatiewerkzaamheden zijn verricht en meters kabel zijn door het gebouw getrokken om alle voorzieningen straks goed te doen werken. Ook beneden wordt hard door gewerkt en worden de verschillende ruimtes zichtbaar. Het tijdelijke houtwerk beneden voor de ramen wordt verwijderd en een zee van licht valt naar binnen. De prachtige kozijnen en het vakwerk aan gemaakt metselwerk zorgen voor behoud van de sfeer van de oude kazerne. Veel is er veranderd sinds de eerste open dag in maart 2013, al blijft de sfeer die we vanaf het begin in het pand hebben gevoeld, voor ons nog steeds voelbaar. Op 19 oktober verdwijnt dan ook de sanitaire container. Het is verkocht en er wordt plaats gemaakt voor de bezoekers van morgen.

foto's 19 oktober 2013

En dan is het 20 oktober. De dag dat we de deuren weer openzetten voor iedereen die interesse heeft in ons project! Voor ons weer een spannende dag. Wie gaan er komen en is er nog steeds de interesse die we op onze vorige open dag hebben mogen ervaren. Nou mensen, het was weer een geweldige dag!  Zoveel bezoekers met allen hun eigen beweegreden om te komen. Voor ons vooral een heel prettig gevoel en een warme uitwerking. Wat een geweldige sfeer heerste er weer en wat een gezellige drukte ook. Familie, vrienden, bekenden en heel veel onbekende gezichten. teveel om iedereen persoonlijk te kunnen spreken, maar via deze weg willen we toch iedereen bedanken voor hun komst. nadat iedereen weg is, genieten we samen nog even na van alle indrukken en gaan moe, maar voldaan op huis aan. Weer een berg energie om verder te werken!
En dat doen we dan ook. Omdat we nu toch de grote ruimte nagenoeg leeg hebben gemaakt, wordt meteen daar de vloer aangepakt. Vloerverwarming komt erop en de vloeren worden gestort. De op- en afstapjes in huis verdwijnen en het wordt gelijk-vloers. En dan ook kunnen beneden de binnenwanden worden geplaatst. De hal, centrale gang, toilet, wasruimte, keuken en huiskamers. De ruimtes zijn onderverdeeld. Beneden ook worden de slaapkamers afgetimmerd en in de badkamer wordt de plaats bepaald van de douche, het bad, de wasbak en toilet. Wat een ruimte. Zoals al eerder aangegeven, is het voorstellingsvermogen van de dames om van papier de inschatting van grootte te krijgen niet geheel in samenspraak met de werkelijkheid, maar gelukkig; de zorg dat de wasruimte misschien krap zou worden is ongegrond. De mannen hadden gelijk, er is voldoende plaats. 26 oktober heeft de Lions Brabantse poort een mooie entertainment avond georganiseerd. Na een spetterend optreden van Maartje en Kine en een persoonlijke noot van Pietje de grondwerker, wordt op het einde van de avond, nadat we onze buikjes gevuld hebben met een heerlijk diner, een checque uitgereikt met het geweldige bedrag van 2250 euro voor onze Stichting. Door hen bij elkaar gebracht door de carwash begin dit jaar en deze gezellige avond.

foto's 16 november 2013

Inmiddels mogen we ook vaststellen dat we een gezellige groep van jongeren hebben die straks in dit huis 'op kamers' gaan met elkaar. Na een zorgvuldig traject hebben we elkaar langzaam wat beter leren kennen en nu mag iedereen het weten. De ouders hebben in deze kennismaking en afweging een hele belangrijke rol. zij kennen hun kinderen als geen ander en samen hebben we dan ook gekeken of de Ladder hen de juiste trede kan bieden voor wat nodig is om een zinvol en gelukkig bestaan in ons thuis te krijgen. Samen hebben we onderzocht of de kinderen een plekje bij elkaar zouden kunnen vinden en samen gelukkig kunnen worden op deze nieuwe woonplek. Nu ook onze jeugd zelf elkaar heeft ontmoet, mag iedereen zien en horen met wie wij gaan samen wonen. Lees wat onze jongeren over zichzelf vertellen bij 'bewoners'. Wij willen zeggen: Welkom allemaal, we gaan er samen een warm thuis van maken.
En dat betekent dat we als groep ouders elkaar ook goed gaan leren kennen en van elkaar weten wat we belangrijk vinden en van elkaar willen horen en zien. We gaan nog heel wat gezellige (borrel)avondjes met elkaar tegemoet voordat ons huis klaar is. We hopen 1 februari dat ons project geheel klaar staat en we 1 maart goed voorbereid kunnen starten met wonen en dagbesteding.

29 november starten we met het grondwerk. Graafwerkzaamheden ten behoeve van de dagbestedings- annex ontmoetingsruimte. Om de vorst voor te zijn, besluiten we alvast wat grondwerk te verrichten om later aan de dagbestedingsruimte te kunnen beginnen. En terwijl buiten de machines klinken en razen, wordt binnen zonder blikken of blozen doorgewerkt aan het tegelwerk. het is nog een hele klus al die badkamers, maar de muren zijn bijna klaar en 1-12 wordt ook begonnen met het vloerenwerk van de natte cellen. Er wordt een overkapping gemaakt aan de achterzijde boven de tuindeuren, zodat we van de zomer volop kunnen genieten van het buiten zijn en aan de voorzijde is het voegwerk gedeeltelijk opnieuw gedaan. Wat knapt het gebouw hiervan op! Op 4 december krijgen we groen licht om verder te bouwen aan de dagbestedingsruimte en is duidelijk waar en hoe de parkeerplaatsen voor het pand eruit zullen gaan zien.  We kunnen buiten verder gaan met onze plannen.
6 December is het shopping-dag voor de dames en gaan we er een gezellig dagje op uit. Een middagje winkelen en het gehele interieur voor de leefruimtes in huis is bekend. Wat zijn we vlot en goed geslaagd! Heerlijk stoer en jeugdig interieur, maar natuurlijk bovenal sterk en praktisch. Tevreden en enthousiast over onze aankopen gaan we op het eind van de middag naar huis.

foto's 1 december 2013

Half december starten we met het grondwerk aan de achterzijde van het pand en inmiddels is de vloer van de dagbestedingsruime dan al gestort. 18 December begint dan het klinkerwerk. We mogen wederom rekenen op een aantal aardige, hardwerkende mensen die ons willen helpen en er wordt hard gewerkt. Tussen de middag staan een heerlijke pan erwtensoep en tomatensoep klaar voor alle vrijwilligers en na een welverdiende pauze gaan de mannen weer aan de slag. Het is een gezellige dag en op het einde van de dag ligt er al een hele oprit klaar. Diezelfde dag wordt ook binnen vlot doorgewerkt en een team van vrolijke mannen strijkt alle muren voor om alles straks een mooi kleurtje te kunnen geven. Vanaf deze dag wordt er vlot doorgewerkt aan de verharding en aan de muren en plafonds. Buiten kijkt alles ruimer en opgeruimder en dat geldt ook voor de bovenverdieping. De verharding neemt wel meer tijd in beslag dan voordien werd gedacht. Het is veel en een groot oppervlak, maar de werkende mannen blijven de vrolijkheid erin houden. Het tegelwerk is tegen het einde van het jaar, op enkele kleine afwerkingen na, nu ook geheel klaar.
Op Kerstavond wordt een gezellige avond georganiseerd door en voor personeel van Cafe-zaal De Keizer Royal en vaste klanten. Ieder muzikaal verzoek dat wordt aangevraagd, kost geld en dit wordt gedoneerd aan onze Stichting. Het is dan ook wel logisch na zo'n mooi gebaar en na alles wat we dit jaar hebben mogen meemaken, dat de Kerst ons dit jaar een extra warm gevoel heeft gebracht. 28 December is het tijd voor een klein feestje; de Stichting bestaat één jaar en we besluiten dat we daar samen maar eens een fles wijn op open moeten trekken. Het wordt een latertje, maar een gezellige avond voor de oprichters.

 

 
WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS! 

HALLO (VASTE LOGEE)!

Lees meer