2021

2013   2014   2015   2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024De nacht begint anders dan andere jaren. Vuurwerk slaan we een jaartje over, maar we steken de sterretjes aan en bouwen ons eigen feestje. We zingen onszelf het nieuwe jaar in en beloven elkaar er een mooi jaar van te maken. Een jaar waarin we er weer op uit gaan en socialiseren. We nemen afscheid van onze vriendin Linda, maken een mooi gedenkplekje, kijken foto's en herinneren ons vooral alle leuke dingen die we samen hebben gedaan. 
We omarmen het leven en bedenken wat we dit jaar allemaal willen gaan ondernemen. Als het aan onze plannen ligt, zullen we niets te kort komen en gaan we een gezellig, avontuurlijk jaar in. Maar, zoals bij iedereen, gooit ook bij ons Covid toch een beetje roet in het eten. We zijn meer op elkaar aangewezen dan ooit, maar gelukkig hebben we een hechte band samen en genieten van elkaars aanweizigheid. We vermaken ons nog altijd kostelijk met zang, dans, spelletjes, tv kijken, wandelen, klusjes, familie en samen muziek luisteren. We gaan ieder apart naar ons eigen werk en hebben elkaar nog altijd verhalen te vertellen.

carnaval 2021
Anders hoeft beslist niet altijd minder te zijn. Carnaval is daar een voorbeeld van. Helaas is er geen optocht om live te gaan zien, maar op tv zijn er genoeg feestelijkheden te bekijken en we vermaken ons daarmee dan ook prima. We bouwen de huiskamer om tot feestpaleis, verkleden onszelf als ieder jaar en lopen de polonaise door het huis. Uiteindelijk moet je er zelf iets van maken, toch?! Waar is het feestje? -> hier is het Feestje!
21-3-2021 is er een concert via Youtube met gezellige meezingers. En dat zijn wij natuurlijk ook, dus wij sluiten aan en vragen zelfs een plaatje aan. Een frisse, winderige zondag wordt zo een knusse, gezellige dag.

29 mei 2021 NL Doet
Nadat vorig jaar verstek is moeten gaan in verband met Covid, dit jaar de NL doet is verplaatst, is dan eindelijk de dag aangebroken dat eht weer kan. Het weer speelt ontzettend mee en maakt dat we onbezorgd met z'n allen buiten aan de slag kunnen. Alle ouders zijn weer van de partij en na elkaar zo'n lange tijd niet te hebben gezien, is er voldoende stof om bij te praten. We starten dan ook met een lange koffie-zit en gaan dan actief met z'n allen aan de slag. De trampoline wordt ingegraven. De lounge-set wordt afgemaakt met prachtige kussens. De tuin wordt weer op orde gebracht, ramen worden gezeemd en zo zijn er nog wat klusjes die voorbij komen. We zorgen voor voldoende rustpauze en gaan tussen de middag samen aan de heerlijke soep die onze jeugd daags ervoor heeft klaargemaakt voor alle harde werkers. Ouders en kinderen geven al hun bewaarde energie van de afgelopen maanden. Het is een fijn weerzien, heerlijke middag en gezellig samenzijn. Deze positieve vibe heeft gezorgd voor een prachtig resultaat! Voldaan gaan we op huis aan, maar voor de jeugd is de dag nog niet gedaan. Funpop komt via livestream op TV en daar meoten ze natuurlijk deel van uitmaken. Genietend in de huiskamer gaan zij nog een paar uurtjes feestend door.

Juni 2021
Het lijkt zo normaal, maar toch is er weer een mijlpaal bereikt. Na lange afwezigheid van onze vrijwilligers, kunnen per juni dan eindelijk ook zij weer aansluiten binnen ons gezin. Na vaccinatie en versoepelingen zijn we ontzettend blij dat er weer wat meer mogelijk is en dit ook mee dan goed voelt. Wat hebben we elkaar gemist! Op de dagbesteding ontvangen we onze crea-bea weer en ook gaan we weer aan de wandel met vrijwilligers. Om dit te vieren hebben de wandelaars de eerste ontmoeting meteen een leuke verrassing en worden we uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Met een volle buik en destemeer reden om een goede wandeling te maken, gaan we nadien huiswaarts. Onze chauffeurs waren, in verband met prioriteit, al eerder ingezet. Het is heerlijk te ontdekken dat deze kleine stapjes onze beleveing van grootser leven zoveel doen. Genieten hoeft niet altijd te gaan om grootse activiteiten. Dat blijkt maar weer.

Juli-Aug 2021
In de vakantie-periode hebben we weer 2 afzonderlijke weken samen vakantie gevierd. Deze hebben we volledig benut en ingevuld met gezelligheid, samenspel en lekker eten. We zijn naar de dierentuin geweest, naar de speeltuin, zwemmen, fietsen en picknicken. Workshop koken gedaan en middagje wellness. We hebben zelfs de kermis bezocht en zijn naar het Hemelrijk geweest, partypan opgezet, naar de weekmarkt geweest, zelf ijsjes geschept in een echte ijscokraam. Met het mooie weer nog naar de Kuilen geweest en een bioscoopje gepikt. Al met al weer een geslaagde vakantie! Een vakantie waar we rust hebben afgewisseld emt activiteiten. Een vakantie ook waar we kennis hebben mogen maken met Santhi, die bij ons haar thuis zal vinden. Een vakantie ook waar we van het zonnetje hebben kunnen genieten en van elkaar. Waar maar weer blijkt dat we een echt gezin zijn en ons onderling goed met elkaar kunnen vermaken.

1 november 2021
Na verschillende opschuifmomenten en uitstel naar latere data hebben we dan eindelijk met alle teamleden een dag BHV mogen genieten. Aangepast op onze situatie en ter plaatse op onze Ladder zijn we bijgespijkerd over de do's en dont's hoe om te gaan met calamiteiten en incidenten. We hebben met en op elkaar geoefend, waarbij onze enige man het natuurlijk weer het meest moest kunnen. AED en kleinde verwondingen en ook de oefeningen met brand zijn aan de orde gekomen en op het einde van de dag kunnen we zeggen dat we allemaal weer wat wijzer zijn geworden. 

4 november 2021
een team-uitje staat op de agenda en dat betekent dat in huis plaats is voor onze vast oppas-mannen. Zo'n uitzonderlijke dienst kunnen alle kinderen wel van genieten. Regels gaan op de schop en deze dag gaat alles een beetje anders, maar zeker niet minder gezellig. En terwijl de kinderen thuis worden onderworpen aan al wat pedagogisch minder verantwoord is, wordt het team het diepe in gegooid om zichzelf opnieuw te overtreffen.
Nadat iedereen is getest (ook 2 dagen daarvoor) en goedgekerud is om mee te gaan, wordt de reis ingezet. Waar naartoe?? onderweg is eht een rikraaien en gissen wat er staat te gebeuren, maar uiteindelijk komt er duidelijkheid bij aankomst op de plek. We gaan electro-crossen. In 2 groepen wordt de race ingezet. Al bij het wegrijden, rijdt er iemand de muur in en ook onderweg gebeurt het nodige. Hilariteit alom. Vrijgezelle dame wordt opgeveegd door knappe instructeur, maar uiteindelijk komt iedereen gezond, vermoeid en ontspannen terug aan de finish. Een leuke gebeurtenis en tijd, na een drankje, om naar het volgende stapje te gaan. Na het parkeren wordt de groep misleid met een ommetje alvorens we aankomen bij het stamcafé in Mill. We hebben de locatie geheel voor onszelf en dat maakt het in deze tijden prettig om ons te bewegen. Onder het genot van een heerlijk klaargemaakt buffetje, kletsen we wat bij en proberen weer te wennen om met zovelen samen te zijn. We genieten van een goede ijs na en nemen voldaan afscheid van elkaar op het einde van de avond.

26 december 2021
Tijd voor ons jaarlijks kerstdiner. Zoals in ieder gezien, nuttigen wij ook met z'n allen een geweldig kerstdiner. Ons diner wordt jaarlijks klaargemaakt door onze ouders. Iedereen zorgt voor een gang en dat betekent ultiem smullen op deze dag. Mooi gekleed en met een goed humeur schuiven we aan een sjiek gedekte tafel. We babbelen over voorgaande jaren, denken nog even aan ons maatje Linda en genieten vooral van het samenzijn en het lekker klaargemaakt eten. 

31 december 2021
Alweer een jaar verder. Een jaar wat stiekem is voorbij gekabbeld. Waarin we het samen soms spannend vonden. Toch ook konden genieten van elkaar als we in quarantaine waren. Waarin we tussendoor weer hebben kunnen proeven van uit eten gaan, dierentuinen en pretparken. Een afsluiting waarin we opnieuw minder mogelijkheden hebben, maar waarbij wij besluiten het jaar mooi af te sluiten. Dat betekent geen vuurwerk, maar wel sterretjes. Sterretjes die je voorzichting moet vasthouden, dus wat ook best spannend is. Natuurlijk samen toosten op het afsluiten van 2021 en het begin van 2022. Onze buurtjes treffen we dit jaar buiten, maar daar kunnen we elkaar ook het beste wensen. Vol vertrouwen en met goede zin slutien wij eht jaar af.

 

 
WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS! 

HALLO NIEUWE BEWONER!

Lees meer