Bewoners

Ik ben Maudy Jans, geboren op 9-4-1998. 25 jaar nu alweer. Ik heb altijd in Mill gewoond met mijn grote broer en papa en mama en nu woon ik dan 'op kamers' bij De Ladder. Ik vind het erg leuk, maar had wel een tijdje nodig om te wennen. Ik ben van karakter opgeruimd en vrolijk en vertel graag, ondanks dat ik niet zo goed kan praten. Gelukkig snappen mensen meestal wel wat ik te vertellen heb en anders helpen we elkaar. Ik vind het erg gezellig dat ik met een groep samen woon en geniet van de vrienden om me heen. Soms heb ik even tijd nodig voor mezelf om tot rust te komen. Ik kijk dan graag even TV of knutsel wat aan tafel. 

Ze zeggen dat ik ernstig verstandelijk gehandicapt ben en een spierziekte heb. Daarom heb ik altijd begeleiding nodig die mij helpt met de dagelijkse dingen. Ik houd erg van grapjes en van zwemmen, koken, youtube, dansen en spelletjes. Ik doe vooral graag dingen samen met anderen. Ik vind het heerlijk om uit te gaan eten en vind het prettig om samen taakjes uit te voeren. Babys en kleine kinderen vind ik erg leuk. Helpen bij de ouderenzorg is ook echt mijn ding. Ik ben dol op mijn hondje Pip en ik ben helemaal weg van de Efteling. Ik vind het erg stoer als ik in 'mijn' huis bezoek krijg dat speciaal voor mij komt en ga ook erg graag met papa, mama of mijn broer iets leuks doen of gezellig af en toe bij papa en mama slapen. Helaas ben ik ernstig ziek geworden en is de gezellgheid bij de Ladder nu even teveel voor mij. Vandaar dat ik voor nu weer even verhuist ben naar papa en mama, omdat het daar lekker rustig is en zij alle tijd en aandacht kunnen geven die nodig is nu ik meer zorg nodig heb.


Ik ben Luuk Swartjes, geboren op 25-7-1991. Tot 1 maart 2014 heb ik altijd in Mill gewoond bij papa, mama en mijn 2 zusjes. Ik ben ernstig verstandelijk gehandicapt met autisme. Toen ik in 2014 bij de Ladder ging wonen, kon ik mij niet voorstellen hoe ingrijpend dit zou zijn. Het is nogal wat om plots in een nieuw huis te gaan wonen met nieuwe bewoners en nieuwe mensen die voor mij zorgen. Gelukkig was de klik er snel. De sfeer in huis is meestal goed, het is gezellig, dus uiteindelijk ben ik helemaal gewend nu. Ik slaap goed op mijn eigen kamer. De grote badkamer is mijn favoriete plek in huis. De lampjes in het plafond wisselen voortdurend van kleur, dat geeft rust. Huishoudelijke taakjes doen we allemaal in huis, daar leren we van en ik vind het fijn om te doen. Ik heb niet graag 'lege' tijd, dus dat komt goed uit. Lopend doen we boodschappen en we maken flinke wandelingen in en om het dorp. Misschien kom je me nog wel eens tegen...
Ik houd van afwisseling en uitdagingen. Daarnaast houd ik van muziek maken op mijn keyboard, computeren, zwemmen, fietsen, boodschappen doen, was vouwen, wandelen en terrasje pikken. Het is heel fijn om met de anderen samen bij De Ladder te wonen en ik geniet ook erg van de andere bewoners en van alle activiteiten.


Hoi, ik ben Joep. Ik woon sinds de opening 1 maart 2014 bij de Ladder, omdat ik down-sydroom heb en dus nooit zelfstandig zal kunnen wonen. Samen met mijn medebewoners Luuk, Maudy, Santhi, Anna en Maarten vormen wij een leuk "gezin" Met de begeleiding kan ik het goed vinden en tegen soms een beetje klieren en ondeugend doen, kunnen ze wel tegen. Ik heb het erg naar mijn zin en voel me nu ook een beetje zelfstandig, net als mijn andere broers die zelfstandig wonen. ik heb een mooie, eigen kamer, maar verblijf toch het liefst in de gezamenlijke huiskamers. Heb ik zin in een momentje voor mezelf, dan ga ik even lekker fietsen op mijn kamer. op de home-trainer met mijn eigen muziek, Hollandse meezingers. Wij moeten ook klusjes doen in het huishouden. Tafel op- en afruimen, afwasmachine in- en uitruimen, stofzuigen, enz, maar dat is voor mij geen straf. Hoe meer taakjes, hoe liever. En door de week werk ik als dagbesteding bij Myllesweerd. Maar gelukkig blijft er nog genoeg tijd over voor gezellige dingen. Samen spelletjes doen, wandelen, fietsen, enz. Mijn ouders komen regelmatig op bezoek of halen me op voor een uitje, evenals mijn broers. Ik ben geboren op 31 mei 1988, dus hoe oud ik ben, tel maar uit. Doeiiiiii, Joep.Hallo, Ik ben Maarten Wintels. Ik ben 32 jaar oud en woonde hiervoor doordeweeks op een woongroep in Groesbeek. In het weekend woonde ik voorheen bij mijn ouders in Venray. Mijn tweelingzus Sophie en mijn broers, Simon en Reinier hebben ook allemaal hun eigen huis. Eind oktober 2014 ben ik verhuisd naar De Ladder in Mill. Eindelijk een eigen plek! Want mijn ouders zijn jaren op zoek geweest naar een kleinschalig wooninitiatief waar ik mij voor de rest van mijn leven echt thuis kan voelen. Voor mij is die duidelijkheid en zekerheid erg belangrijk. In oktober 2014 ben ik voor de eerste keer op bezoek geweest bij De Ladder en sinds nov.14 mag ik dan echt deel uitmaken van dit 'gezin'. De kamer aan de achterzijde, met het zicht op de tuin, is mijn kamer. Er zijn een paar kleine aanpassingen uitgevoerd, want ik zit in een rolstoel. Tijdens mijn geboorte heb ik namelijk een hersenbeschadiging opgelopen. Daardoor ben ik spastisch aan mijn benen en een beetje aan mijn armen. Ook heb ik verstandelijke beperkingen. Ik heb veel behoefte aan structuur en regelmaat. In rekenen en schrijven ben ik niet sterk, maar ik kan wel goed praten. Ik hou van televisie kijken, op de computer werken en voetballen kijken. Zaterdags ga ik vaak met een buddy naar de dierentuin, de film of het voetballen. Graag luister ik naar Limburgse carnavalsmuziek. Ik zing dan luidkeels mee! Nu ik in Mill woon, heb ik me het Brabantse dialect al redelijk eigen gemaakt. Ik voel me hier thuis met de vrienden waarmee ik woon.

Onze jongste benjamin is Santhi, 18 jaar.
Zij is in 2021 bij ons komen wonen en voelt zich al goed thuis in ons midden.Santhi stelt zich ook even voor, want ze is een enthousiaste jongedame die houdt van samenspel, sociale contacten, beweging, maar ook helpen bij klusjes. Ik geniet van de contacten met mijn maatjes en heb veel plezier op de dagbesteding. Begeleiding helpt me mijn enthousiasme af en toe in te tomen, zodat ik ook ff lekker rustig kan genieten van een filmpje of een spelletje. Verder ben ik gek op mijn broers en zus en ga graag iets met mijn familie ondernemen tussen de bedrijven door. Ik geniet dus van alle mensen om me heen en van het leven, zoals je ook wel kunt zien op de foto.


dag allemaal. Ik ben Anna, bijna 20 en eindelijk mag ik ook op kamers. Ik heb er erg naar uitgekeken en per 1okt 2022 woon ik op de Ladder. Ik heb al een hele tijd mogen logeren en daarbij kunnen wennen. Ik heb al echt vrienden kunnen maken en zie het helemaal zitten hier in Mill. Ik dans en beweeg graag, doe graag een spelletje met iedereen, maar kan ook genieten van filmpjes kijken op mijn ipad. Ik help fanatiek mee met taakjes en voel me al helemaal thuis in het Laddergezin.

Hallo, ik ben Lotfi, 20 jaar en ben vanaf juni 2023 op de Ladder komen wonen. Hiervoor woonde ik met mijn broer en moeder in Boxmeer en nu dus op kamers. Ik ben een vrolijke, zachtaardige jongeman. Ik houd van muziek luisteren. Alle genres, van NL muziek tot techno en rap en ik dans dan vrolijk mee. Trommelen vind ik ook heel leuk, alsmede voetballen, de stal bij de paarden uitmesten, klusjes doen met de hamer of boor en huishoudelijke taakjes. Ik begeef me graag onder de mensen, maar ik vind het ook fijn om even alleen te zijn. Vanwege mijn verstandelijke beperking, ik heb het syndroom van down, heb ik gedurende de dag ondersteuning en toezicht nodig en heb behoefte aan ritme en structuur. Ik zie er naar uit om mijn medebewoners te ontmoeten, maar mis mijn moeder en broer ook wel regelmatig. Gelukkig kan ik altijd videobellen en komen ze mij natuurlijk regelmatig bezoeken of ophalen voor een leuke activiteit. 
Lotfi              
1 januari 2018; Hallo, ik ben Linda Ebben. Geboren op 30-10-1995.  Per 1 januari 2018 ben ik ook 'uit huis' gegaan en gaan wonen op de Ladder.
Soms is er zoveel wat we voelen en zo weinig wat we kunnen zeggen....
Diep bedroefd zijn wij door het overlijden van ons huisgenootje en onze vriendin Linda op 28 december 2020.
Als de toekomst van een kind zo plotsklaps stopt,
word je overvallen door intens verdriet
Onze gedachten gaan uit naar ouders en familie
Wij leven intens mee met hen
Linda is na een kort ziekbed rustig ingeslapen in het bijzijn van haar familie
28-12-2020

Op dit moment hebben wij nog een slaapkamer vrij voor een vaste logée, die samen met ons een fijne leefomgeving wil en een prettig thuis in deeltijd. Een thuis dat warm, gezellig en leerzaam is. Waar ruimte is voor individuele aandacht, maar zeker ook voor gezamenlijke activiteiten. Een omgeving die attractief is, waar ruimte is voor je wensen, waar je welkom bent, je mogelijkheden worden benut en je met respect wordt behandeld.
 

 
WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS! 

HALLO (VASTE LOGEE)!

Lees meer