2018

2013   2014   2015   2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024En dus stappen we in de ochtend allemaal opgeruimd ons bed uit. Een beetje moe van de late avond, maar gelukkig allemaal met een goed humeur. We gaan vandaag allemaal op pad naar onze ouders en maken een gezellige start in 2018. Per vandaag komt ons nieuwe kamergenootje wonen, Linda. Na een jaar van logeren, heeft ze de grote stap gezet en is nu ook echt onderdeel van ons 'gezin' op de Ladder. Er lijkt voor ons allemaal weinig te veranderen, omdat ze er al helemaal bij hoorde. Ze is er gewoon meer vanaf vandaag en dat voelt voor iedereen vertrouwd. We heten haar welkom via onze site, via Facebook, we schakelen zelfs de krant in, maar het belangrijkste is dat we haar welkom heten in ons huis. Onze begeleiding heeft een persoonlijk schilderijtje gemaakt van Linda. Gelijk als onze andere bewoners en vanaf vandaag hangt haar gezicht dus ook in stijl bij ons aan de muur.  Ons huis is nu ook haar thuis.

Carnaval 2018
De voorpret voor Carnaval is misschien nog wel veel mooier dan de carnaval zelf. Al dagen houden we ons bezig met wat er allemaal staat te gebeuren. Terwijl de één zich voorbereid middels Limburgse muziek en zo al in de stemming komt, host de ander met regelmaat door de kamer onder het luid geschal van oude carnavalskrakers op de ipad. 2 Februari staat voor verschillende het eerste uitje op het programma. De regionale pronkzitting! Ieder met hun eigen maatje gaan ze op pad. Er wordt gedanst, gehost, geluisterd en gekeken, maar vooral ook meegedaan met de optredens die voorbij komen. Op het podium leven we ons uit en genieten van alle gezelligheid. Wat een plezier samen en wat een mooi begin van Carnaval 2018. Op zondag 11 februari sluiten we met z'n allen aan de kant van de weg aan om de optocht te bekijken in Mill. Één bewoner is naar de Limburgse carnaval, want daar gaan ze wel helemaal uit hun dak en als Limburger moet je je daar dan ook laten zien natuurlijk. Met rode neuzen van de kou, springen we op de muziek die van de wagens schalt om warm te blijven. Voor sommige is de kou en de herrie al snel een hele beproeving en dus keren zij huiswaarts. De overgebleven feestbeesten duiken de kroeg in, installeren zich al snel op het podium voor hun jaarlijkse optreden en dansen er op los. Na enkele jaren Carnaval vieren in Mill, weten we exact wat er staat te gebeuren en het genieten wordt daardoor ieder jaar meer. Al die vrolijke, kleurige, hossende mensen met vrolijke gezichten. Dat zou het hele jaar mogen zijn. Na een uurtje hebben we de pijp leeg en wandelen we een ronde om ons hoofd te legen en de herrie achter ons te laten. Iedereen verzamelt zich weer om gezamenlijk de dag af te sluiten met een heerlijk frietje naar wens. Dat is inmiddels een aangename traditie geworden om de Carnavalsdag af te sluiten. Allemaal moe van alle indrukken, verdwijnen we niet veel later onder de douche en installeren we ons in de avond op de bank. Het is weer mooi geweest. De grootste feestvierders gaan op maandag nog even naar Langenboom, terwijl de anderen even lekker rustig bijkomen van alle drukte en nagenieten op hun vrije dag en als we op maandagavond weer allemaal compleet zijn, komen de verhalen, tijdens het koffie drinken, nog even helemaal los. In Limburg gingen de pannen er helemaal af, gelijk als in Brabant. We hebben elkaar weer genoeg moois te vertellen en genieten samen nog even na.

NL Doet 10 maart 2018
Opgeruimd staan we in de ochtend naast ons bed. We hebben er zin in. Klusjes en werken samen met vrijwilligers. We starten langzaam op, want we moeten er nog flink tegenaan de rest van de dag. Nadat we ons rustig hebben klaargemaakt voor deze grote dag, we onze helmen hebben klaargezet en de oude jas en schoenen hebben aangetrokken, kunnen we naar buiten. De eerste vrijwilligers druppelen al binnen. We knappen de kweektafel op en maken deze klaar voor gebruik. Het kippenhok wordt afgebroken, het hekwerk verwijderd en alles wordt klaargemaakt om te klinkeren en om van deze plek een extra bergruimte te maken. Ondertussen wordt het tuinmeubilair afgeschrobt, de schommels schoongemaakt, zand bijgevuld in de tuin en voor het huis worden de bakken weer bijgevuld en voorjaars-klaar gemaakt. Tijd voor een kop soep en een broodje. Wat genieten we met z'n allen van het samenzijn, het werken en de positieve vibe. Al snel gaan we weer aan de slag. Ramen zemen, zolder schoonmaken. De kasten worden een keer nagezien en opgeruimd en de slaapkamers worden grondig schoongemaakt. Onderwijl wordt de zolder aangepakt, wordt er in huis ook nog geschilderd en het een en ander opgehangen en vervangen. Het is een gezellige boel. Door de dag heen is het overal rommelig door lopende projecten en de vele helpende handen, maar aan het eind van de dag kijken we rond en is het een geweldige gewaarwording om te zien wat we met z'n allen weer hebben klaar gekregen. Vele handen maken licht werk. Dat kunnen we wel stellen. Wat kijkt het overal weer fris en wat was het een leuke dag om op terug te kijken. Even later zitten we aan de koffie, blikken terug op de mooie dag met perfect werkweer en sluiten tevreden af. Tijd voor een douche en een gezonde bord eten voor de hongerige buiken.

Open Dag, Voorjaarsmarkt 21 april 2018
Wat hebben we met z'n allen hier naartoe gewerkt en naartoe geleefd. Eindelijk is het dan zover en het weer is ons goed gezind. In de ochtend starten we met het klaarzetten van alle spullen. Gekleurde bankjes worden op verschillende plaatsen gezet, tafeltjes geplaatst en tentjes voor de schaduw. Alles wordt gezellig aangekleed met een bloemetje en een kleedje. In de boompjes worden lampionnen gehangen die door ons zijn beschilderd, de tafels worden ingeruimd met alles waar door iedereen zo hard aan is gewerkt het hele jaar en de eieren, paling en ingrediënten voor verse te bakken pizza worden klaargezet. Al met al kunnen we niet anders dan concluderen dat we er klaar voor zijn en het er feestelijk en zomers uiziet. Bij aankomst krijgt iedereen een heerlijk kopje koffie, thee of cappucini aangeboden en wordt gastvrij binnen gehaald. Het koor van Vianen komt nog een tijdje onze dag muzikaal opluisteren en onze bewoners hebben een optreden ingestudeerd. Uit volle borst staan zij trots te zingen. Wat een mooi span samen. En dan komt er nog een extra kers op de taart: De brandweer verrast ons met een doping van onze mooie, nieuw beletterde Ladderwagen. Door een scherm van water wordt deze onder luid gejuich de oprit opgereden. Tussen de geur van vers gebakken pizza, drankjes en vrolijke mensen worden veel van onze spullen verkocht, bezichtigd en bewonderd. Mensen nemen deze dag een kijkje in ons huis en onze werkplek en ook zij genieten zienderogen van wat zij tegenkomen. Bewoners laten trots hun kamers zien. Met alle hulp van vrijwilligers, ouders en bewoners hebben we er een geweldig leuke dag van gemaakt voor onze bezoekers, maar ook voor onszelf. Geweldige sfeer! En na deze mooie dag ruimen we nog na-zingend door de microfoon alles weer op. Brengen het springkussen, de tafels en bankjes weer weg en duiken vanavond lekker op de bank met een tevreden en voldaan gevoel.

Funpop en optreden 26 en 27 mei
Het weekend van Funpop. Niet voor al onze bewoners is dit een feestje, maar voor verschillende van ons wel en dus gaan ze zaterdag en/of zondag een gezellige dag naar Funpop. HET Festival voor mensen met een beperking. Artiesten op het podium en vanallerlei ander bezienswaardigheden, eten en activiteiten op het terrein. Overnachten is zelfs een mogelijkheid voor de die-hard fans. Het is dit weekend erg warm en voorzorgsmaatregelen van extra water en goede zonnebrand zijn dan ook niet overbodig. Het is Genieten met de hoofdletter G. De acceptatie en het respect van en voor elkaar druipt eraf bij dit concert. Ons motto 'Laten we samen onszelf zijn' gaat hier wel op! Daar kan van geleerd worden door vele partijen. De sfeer is feestelijk en de dag wordt dan ook met een goed gevoel afgesloten door onze muziekliefhebbers. Zondag zijn er ook een aantal thuisblijvers, maar ook daarvoor staat muziek op het programma. Één van de bewoners mag optreden bij het Waalfestival in Nijmegen en samen gaan de thuisblijvers kijken. Vol overgave wordt er trots gedanst en met open mond wordt er gekeken. Wauw, dat oefenen heeft vruchten afgeworpen. Bij één van onze collega's in Nijmegen nog even op de koffie en dan sluiten we het zondaguitje af.

G-toernooi 2 juni 2018
In Vianen is vandaag het G-toernooi met spellendag voor mensen met een beperking. Daar kunnen wij niet ontbreken. We doen met z'n allen fanatiek mee met het koekhappen, estafetteloop, voetbal en alles wat er voorbij komt. Met de zon hoog in de lucht is het vandaag alsof het vakantie is. We sjoelen, we schilderen, gaan op het springkussen en vermaken ons prima in Vianen. Leuk georganiseerd. En als we naar huis gaan en nog een keycoard ontvangen, is het feestje compleet.

Zotte Zomer Festival 8 juli 2018
Festivalletje hier of daar, daar staan de meesten van ons voor open. Funpop is natuurlijk het ultieme voor ons, maar ook bij Mill at the Park hebben we met een paar bewoners genoten van de muziek, de hapjes, de gezelligheid en aanwezigheid van iedereen om ons heen. Een dansje is aan ons wel besteedt. Eerlijk gezegd komen wij niet meer van de vloer af als we eenmaal de slag te pakken hebben. Als afsluiter is er in Mill dan dit laatste festival en ook daar willen verschillende van ons niet ontbreken en dus gaan we wederom samen op pad. Wat zwieren en draaien in de attracties geeft al lol, maar met deze muziek erbij en al die vriendelijke, opgeruimde mensen om ons heen, de kraampjes en wagens is het een mooie beleving. Iedereen neemt deel en we worden geholpen om te zorgen dat we allemaal de zweefmolen in kunnen. Even een beetje spannend, maar als het draaien begint, wordt de glimlach steeds groter. Ouderwets gezellig op dit zotte festival.

Vakantie zomer 2018
Over het weer is niet te klagen. Enkel zon, enkel droog en geen vuiltje aan de lucht. Ons programma kan dan ook voornamelijk buiten plaatsvinden. Al is eht met momenten misschien ook wel een beetje erg warm, maar dat mag de pret voor ons neit drukken. Tempo wat naar beneden en nog wat vaker een rustpauze en dan komen wij de dagen wel door. Om maar meteen goed te starten, hebben we besloten een wandeling te maken in de bossen bij Plasmolen en dit af te sluiten met een gezonde, onweerstaanbaar, grote ijs op de terras bij Clevers. Zo, de sfeer is gezet. Laat die vakantie maar komen. De dag erna hebben we het niet minder goed. Gezamenlijk vetrekken we in de middag naar Uden om daar de Kermis onveilig te maken. Wat een organisatie is daar opgezet. We krijgen allemaal een kaart met opties waarvan we gebruik mogen maken. Van oliebol tot ijs, van frietjes tot ranja. Het is teveel om op te noemen en gruwelijk lastig kiezen. De attracties houden rekening met iedereen. Langzamer instappen is geen probleem. Iemand tijdens de rit angstig? Dan stoppen ze de attactie gewoon. Onze bewoners heeft daar gelukkig geen last van, zij maken gretig gebruik van alles wat draait en tolt en genieten volop. Gemeente Uden en wie eraan heeft bijgedragen om hier een mooie middag te maken voor allen met een beperking, petje af. Wij hebben genoten en er een heel rijk vakantie-gevoel van gekregen. Af en toe een beetje rust inpassen is niet verkeerd en dus nemen we de dag daarna even pas op de plaats en werken thuis wat klusjes af om daarna weer met frisse moed en zin in te stappen in de volgende vakantiedag. Hemelrijk staat op het programma en dat is met dit weer een heerlijk uitje. Waar de één geniet van het water, de ander van de trampoline en achtbaan, kijkt de rest tevreden toe en geniet van al het leven om zich heen. De ouders zijn ook een dagje mee en dat maakt dat we met een volle tafel, heerlijk in de schaduw, samen lunchen en genieten van deze mooie dag. Moe maar voldaan keren we huiswaarts. Voor degene die de dag erna nog puf hebben, staat nog een ochtend gepland in Cuijk om de vierdaagse mee te maken. Ieder jaar weer een feestje om iedereen van de zijlijn aan te moedigen en te kijken of we bekenden zien. Stiekem vinden we het ook prachtig dat we allerlei kleine snuisterijen krijgen van de soldaten en high five van vele wandelaars. Het thuisfront heeft ondertussen de voorbereidingen getroffen voor een lekker etentje aan de partypan en grillplaat. Met volle buikjes lopen we in de late avond onze ronde. We gaan het weekend tevreden in. Nemen zondag nog een duik bij de Kuilen om vooral in de vakantiestemming te blijven en laten ons na het weekend trakteren op een overheerlijke lunch bij één van de ouders. Uit eten blijft een geweldige activiteit waar iedereen zichtbaar van geniet. De laatste dag rukken we uit om naar de kinderboerderij te gaan in Uden waar één van onze bewoners werkt. Vol trots geeft hij de rondleiding en strijken we niet veel later neer op het terras aldaar. Een geweldige plek weer om te zitten in het zonnetje onder het genot van een drankje. Samen kijken we terug op deze heerlijke, vrije dagen. Leuke dingen gedaan en lekker gegeten en gesnoept. We sluiten onze vakantie af tijdens de Jaarmarkt in Mill. De kraam is opgebouwd, alle spulletjes hebben hun plek gekregen, een zitje ernaast gezet en een drankje erbij. Zo, wij zijn klaar voor de verkoop. Het zonnetje staat deze dag wel erg warm te branden en onze bewoners houden het dan ook snel voor gezien. Terwijl de vrijwilligers de kraam runnen, gaan zij er snel vandoor. Ronde over de markt, geld uitgeven. Terrasje pikken en als kers op de taart mogen ze zelfs nog even mee optreden op het terras. Nog een dikke ijs en ook deze dag kan niet meer stuk. Warm weer, maar na zo'n dagen gaan alle ogen 's avonds zonder moeite dicht. Zo, het is tijd om weer aan het werk te gaan.

5 september 2018 verrast het team ons met een gezellige middag. Voor de verjaardag van de Ladder stond nog een feestje gepland en vandaag werd dit cadeau ingewilligd. Wat in het vat zit, verzuurt niet. Zogezegd.. en dat klopt zeker voor deze middag. Met z'n allen genieten we van een zelf bereidde bbq. Lekker vlees, verse salades en overheerlijk fruit smullen we naar binnen. Het zonnetje lacht ons tegemoet op deze septemberdag en er wordt flink bijgekletst met elkaar. Samen als team, bewoners en dus als hele groep. Na afloop als extra verassing zijn we gezamenlijk naar de Keijzer gelopen en verblijd met een heerlijke ijs. Nagenietend op het terras, kletsend over voorbije jaren en wat er allemaal al is voorbij gekomen. Wat we samen hebben geleerd, waar we van hebben genoten en verbaast over de snel voorbij gevlogen tijd. Op naar ons jubileumjaar!

En dan is er alweer een jaar voorbij. En hebben we het dit jaar zo naar de zin gehad, dat we eigenlijk zijn vergeten om dit met iedereen te delen. Wat jammer dat we niet beter hebben onthouden welke leuke dingen we allemaal hebben gedaan en we achteraf realiseren dat we niet alles hebben opgeschreven. Maar één ding is zeker. We hebben een fijn jaar achter de rug. Een jaar waarin weer veel gebeurd is. Een jaar waar we hebben genoten van de lange zomer en de lange avonden. Een jaar waarin we Linda hebben verwelkomt als bewoner en zij al helemaal in ons gezin past. Een jaar ook waarin we vaak ook rustig kabbelend de weken zijn doorgekomen, wat ook heerlijk is. Een jaar ook waarin we hebben gefeest, gelachen en alles met elkaar gedeeld. Een jaar ook waar het team zich weer heeft laten zien als een echt team en als een hecht team. Een jaar waar we ook met ouders weer gezellig aan tafel hebben gezeten en een jaar waarin onze vrijwilligers zich weer vol hebben ingezet en onmisbaar waren. Een jaar waarin samen gezorgd is voor een juiste balans op de Ladder. Kortom, we sluiten het jaar tevreden af en kijken halsreikend uit naar 2019. Ons jubileumjaar. 1 Maart 2019 wonen onze bewoners alweer 5 jaar op de Ladder en dat gaan we niet ongemerkt voorbij laten gaan! 

 

 
WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS! 

HALLO NIEUWE BEWONER!

Lees meer