2014

2013   2014   2015   2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
En dan is het alweer 2014. Een mooi jaar ligt achter ons en een spannend jaar begint. Er staat ons nog veel te gebeuren, maar we hebben de energie nog steeds om er volop voor te gaan. Het wordt tijd om aan de dagbestedings- annex omtmoetingsruimte te beginnen, terwijl ondertussen de tuin wordt aangelegd en binnen met man en macht wordt gewerkt om het schilderwerk klaar te krijgen. De 2e week van januari wordt het sanitair boven gehangen en komt het schilderwerk van de slaapkamers klaar. Iedere bewoner heeft zijn eigen voorkeur van kleur en de kamers worden nu echt persoonlijk. 14-1-2014 Kunnen we dan ook voor de eerste keer een ruwe poetsbeurt starten, zodat er spoedig kan worden gekit en alles kan worden afgewerkt boven. Beneden worden de huiskamers nu ook afgewerkt. De grote schuifdeur tussen de ruimtes maakt het geheel sfeervol en de keuken geeft vorm aan de eetkamer. 17-1 komen de plafonds beneden erin en 18-1 zal het hekwerk worden geplaatst. Iedereen weet wat te doen en de sfeer onderling is geweldig. 25-1 Wordt het hekwerk aan de voorzijde geplaatst en dan kunnen we zeggen dat ook dit klusje is geklaard. Die opvolgende week komen de grote plantenbakken erin. Na wat tijd zullen zij prachtig verroest kijken en een mooie blikvanger zijn in de voortuin. Het grindt om de bakken wordt er in gebracht en uitgestrooid en kleurt mooi bij het pand.
Ook binnen komt steeds meer kleur en langzaam aan worden het bewoonbare kamers. de eerste week van februari komt de vloer erin. Een warme, praktische vloer en geluiddempend. Het aanzicht is minstens zo mooi als dit praktische effect. En als dan ook 10-2 het laatste stukje van de vloer beneden erin ligt, is er een grote verandering zichtbaar. Het kijkt uitnodigend om in te gaan richten. Ondertussen wordt ook de laatste hand gelegd aan het electra en verlichting. De badkamer groeit uit tot een snoezelruimte met led-verlichting rondom het plafond en in het midden een prachtig te verlichten wolkendek. Hier kan met recht gesproken worden van een ontspanningsruimte. Niet te vergeten het schilderwerk wat een enorme klus is. Hard wordt gewerkt om dit allemaal op tijd klaar te krijgen. De dagbestedingsruimte wordt afgewerkt, keuken geplaatst, verlichting en de muren worden afgewerkt. 10-2 staat de ruimte nagenoeg klaar en te wachten op de vloer die er 19-2 zal worden ingelegd. In het woonhuis wordt ook druk geschilderd, kasten worden gemaakt en tussendoor worden buiten 2 plekken geëgaliseerd, zodat de grasmatten kunnen worden gelegd.

En dan is het 9-2-2014. De dag voor de jeug: Jeugd voor Jeugd. Samen met Fitland, een groepje studenten van het HBO en de Ladder is een dag georganiseerd voor de kinderen van de basisscholen om onder het mom van een gezellige sportdag Jeugd van Mill kennis te laten maken met onze Jeugd. Jeugd van het VMBO betrekken met hun maatschappelijke stages bij onze Ladder en de opbrengst die hieruit komt zal gebruikt worden voor een brievenbus voor het pand. Zodat alle jeugd kan zien waaraan ze hebben bijgedragen tijdens deze gezellige sportdag. Het is een geweldig succes geworden mede dankzij vele vrijwilligers en Fitland die dit mogelijk hebben gemaakt. Speleologie, houten spelen, luchtkussens, midgetgolf, stormbaan, dansen; allerlei activiteiten hebben gezorgd voor een evenement dat voor herhaling vatbaar is.

foto's 9-2-2014

Op 12-2-2014 Worden de gordijnen gehangen. Aankleding geeft direct een andere sfeer. Achter de schermen zijn we druk met allerlei aankopen en uitwerken van de laatste paperassen, want ook dat hoort erbij en langzaam komt de Opening dichterbij wat ook zorgt voor het afwerken en uitwerken van taken om ook die dag gezellig te doen verlopen.
14-2 worden de meubels geleverd en het is een echt OOOHH- momentje. Alles klopt en we zijn opnieuw blij met de keuzes die we hebben gemaakt. Praktisch, stoer en vriendelijk. We kunnen zelf maar moeilijk weg komen. Mensen, wat wordt het mooi allemaal.
Met man en macht wordt er gewerkt naar de datum van 23 februari. De dag dat de opening staat gepland. er wordt druk getimmerd, gesjouwd en gepoetst. Stiekem komen ook af en toe de kriebels opspelen, maar iedereen om ons heen geeft ons zoveel vertrouwen en is zo enthousiast om ervoor te zorgen dat we bij de Opening ons huis open kunnen stellen en alles klaar staat voor bezichtiging, dat er geen redenen zijn tot ongerustheid. Tussendoor wordt de vloer in de dagbestedingsruimte nog gelegd en kunnen we ook daar weer volop aan de gang. Kasten worden geplaatst, de keukens worden afgewerkt en de schilders doen hun best om alles een mooi tintje te geven. Er wordt druk geklust en gepoetst en de sfeer onderling is geweldig. Iedereen heeft er zin in om er iets moois van te maken! En dan is het de dag voor opening. Een drukte van mensen die komen helpen om de laatste hand te leggen voor de dag van morgen. De tuin wordt nog eens onder handen genomen, er wordt druk gepoetst en nog steeds zijn we druk met het timmerwerk.
23-2-2014 De dag van de opening. 's morgens komen als laatste de tafels er nog in en dan kunnen we zeggen dat we klaar zijn voor onze bezoekers. Ons project is nog niet klaar, maar we zijn  zeker klaar om iedereen mee te laten genieten van de droom die hier is verwezenlijkt. Wat hier is neergezet door zovelen die belangeloos hun inzet hebben getoond, is onbegrijpbaar. Alleen dat al maakt dit mooie project tot een geweldig sociaal project en een samenspel van ouderen, jongeren, gehandicapten wat bijna niet is te evenaren. We zetten de koffie aan en zijn klaar voor onze genodigden om samen het heuglijke feit te vieren dat we zover zijn gekomen.

23-2-2014 Opening
rond half 11 druppen de eerste mensen binnen. Onze bewoners komen met gespannen gezichten binnen en ook wij als ouders voelen hetzelfde. Een mooie dag, maar eigenlijk ook het begin van een afscheid. Het huis is er, alle voorwaarden om het wonen tot een succes te maken zijn aanwezig, maar hoe gaat het verlopen als we werkelijk gaan starten met wonen. Maar voor nu; even de volgende stap uit beeld en proberen te genieten van het moment. Genieten hoever we al zijn gekomen samen met iedereen om ons heen die ons een warm hart toedraagt. Na een mooie opening start om 13.00u de open dag. De weergoden zijn ons wederom goed gezind. Door het zonnetje heeft ons huis een extra gezellige aanblik en al snel is het een drukte van jewelste. Mensen komen van heinde en ver. Oude vrienden, kennisen, familie. Mensen uit de omgeving en mensen uit de zorg. Mensen die onze kinderen nooit zijn vergeten en komen kijken hoe het hen vergaat. Het is geweldig te zien hoevelen samen met ons een kop koffie hebben gedronken en geëmotioneerd zijn over wat hier is ontstaan. Als om 17.00uur de laatste mensen vertrekken zijn we er stil van. Wat is hier allemaal gebeurt. Tijdens een frietje dat we in de dagbestedingsruimte samen eten is het stil. We hebben er geen woorden voor en overdenken wat ons allemaal overkomt. Veel tijd om erbij stil te staan is er niet, want de avond gaat in en de eerste mensen komen al weer binnen. Samen met alle vrijwilligers en sponsoren heffen we het glas op wat we hebben bereikt. Mede dankzij hen hebben we een onvergetelijk jaar achter de rug en is deze mooie dag mogelijk gemaakt. We zijn hen enorm dankbaar voor alles wat zij voor ons hebben betekend. Het pand wordt in de verlichting gezet en geeft weer hoe wat dit alles ervaren; als een sprookje. Het wordt een gezellige afsluiter van een prachtige dag en als we 's avonds de tent sluiten en de deur op slot maken, kunnen we terugkijken op een geweldig dag. Het is bijna niet te vatten wat ons project bij velen heeft los gemaakt. Zoveel mooie reacties en zoveel geëmotioneerde mensen. En nu komt ook langzaam het besef van de werkelijkheid. Dit is fase 1. Nu wordt het sprookje langzaam werkelijkheid en gaan onze kinderen op kamers en moet er werkelijk van dit prachtige huis een liefdevol thuis worden gemaakt.
De opvolgende week wordt er wederom hard gewerkt om te zorgen dat het huis klaar staat voor de bewoners als zij zaterdag gaan komen. De kamers worden door de ouders verder ingericht en de kasten worden gevuld. tot op het laatste moment worden er zaken geregeld en dan is het zover.

1-3-2014 Onze bewoners treden het huis binnen met in hun kielzog hun ouders. Begeleiding heeft gezorgd voor een kop koffie en gezellig nemen we met z'n allen plaats aan de tafel in de huiskamer. Er wordt gesproken over ditjes en datjes en laatste aanwijzingen worden nog doorgenomen en om 16.00u is het tijd om afscheid te nemen. Met het hart in de keel vertrekken de ouders en geven hun kinderen de ruimte om aan elkaar te wennen en zich thuis te gaan voelen in hun nieuwe woning. Al snel komt het eerste appje binnen op de ouder-app. Een foto met tevreden jongeren aan de wandel. De begeleiding houdt de ouders deze eerste uren goed op de hoogte hoe hun kinderen zich voelen en in de ochtend volgt een foto met vrolijke jeugd aan een gezellig gedekte ontbijttafel. De eerste nacht heeft iedereen geslapen als een roos en die middag maken onze bewoners kennis met het Millse carnaval. Na de optocht wordt er druk gedanst op de carnavalsmuziek in de plaatselijke kroegen en na een frietje is het tijd om de weg naar huis te volgen. Tijd om even tot rust te komen van alle nieuwe indrukken en het nieuwe samenzijn. Doordat het carnavalsvakantie is, hebben de bewoners de kans om in alle rust elkaar te leren kennen, te wennen aan de nieuwe situatie zonder de druk van schema's en verplichtingen. Woensdag gaan de 1e bewoners een dagje terug naar hun ouders. Wederom een hele omschakeling en spannend voor iedereen. Het vergt veel energie van onze kinderen, maar samen met begeleiding en ouders en door het vertrouwen wat we in elkaar hebben, slaan we ons er goed doorheen. En dan begint donderdag het gewone leven. De dagbesteding Florian start en in de ochtend gaat het nieuwe ritme in. De naam van onze nieuwe dagbestedingsruimte is met zorg gekozen en heeft een duidelijke betekenis; de beschermheilige van de brandweer. En het nieuwe logo hangt inmiddels bij de deur. Voor de bewoners een duidelijkheid dat ze deze dag de deur bij de Ladder sluiten en gaan werken bij Florian. Er wordt geschilderd, geknutseld, bewogen en in de middag is het wekelijkse muziek-uur. Op vrijdag staat zwemmen ingepland. Iedereen geniet van dit uur. Energie kwijtraken tijdens het baantjes zwemmen, waarna lekker ontspannen in het warme bad kan worden bijgekomen. Bij terugkomst wordt verse soep bereid door allen tesamen en al snel is de dag tot een einde gekomen. Tijd voor het weekend. De eerste week zit erop en ondanks dat het voor onze kinderen een hele omschakeling is en enorm veel vraagt van hun energie, hebben zij zich er goed doorheen geslagen. Wij en zij zijn tevreden. Er heerst in huis een tevredenheid en rust en de samenwerking tussen begeleiding en ouders zorgt ervoor dat onze kinderen zich zo snel mogelijk kunnen gaan thuisvoelen. We kunnen concluderen dat, ondanks de gewenning, we een goede start hebben mogen maken. Ons project is nog niet geheel klaar en achter de schermen wordt nog druk gewerkt aan de laatste zaken. Zonder dat de bewoners het merken worden de laatste dingen ingekocht, verwerkt en afgewerkt en we hopen dat we einde van deze maand kunnen zeggen dat het meeste werk is gedaan. Voor nu gaan we op naar 22 maart;
NL doet. Waar we vorig jaar de aftrap hadden van de start van het project, hopen we ook dit jaar wederom hier een gezellig dag van te maken. Nu samen met onze bewoners!

22 maart NL doet
Dankzij het Oranjefonds kunnen we weer allerlei klussen klaren deze dag. Op 21 maart starten we met de voorbereidende werkzaamheden voor de parkeerplaatsen. Helaas, door de weersomstandigheden, vallen onze plannen letterlijk in het water. Nadat onze vaste groep buitenvrijwilligers enkele malen heeft moeten schuilen en de grond weg begint te drijven, moeten we helaas besluiten dat het klinkerweg de dag daarna niet zal kunnen plaatsvinden. Dankzij de Lionsclub Land van Cuijk en overmaze staan de klinkers wel klaar en zullen we dit werk spoedig kunnen oppakken samen met onze vast club enthousiaste vrijwilligers. De grote groep vrijwilligers die ons zou komen helpen bij oa het klinkerwerk hebben we helaas hierdoor moeten afmelden,omdat we met zovelen de gehele dag niet vooruit zullen kunnen hierdoor. En dan is het 22 maart. We kunnen dan wat minder klussen doen, maar laten ons niet ontmoedigen. Vrolijk gaan we aan het werk met een kleinere club. De bewoners staan al op tijd klaar met werkkleding en werkschoenen aan. We starten met het stoepje onder en rondom het nog te plaatsen kippenhok en onderwijl wordt ook de tuinkast in elkaar gezet. Wanneer het kippenhok op zijn plaats staat en de tuinkast klaar is, worden de tuingereedschappen opgeborgen in de nieuwe ruimte en is het tijd voor een welverdiende kop soep. Lang hebben onze bewoners geen rust, want er moet nog vanalles worden gedaan en dus wordt iedereen gesommeerd de jas weer aan te trekken en in de werkschoenen te stappen; aan het werk maar weer. De tuinbakken voor het huis worden gevuld, de laatste spullen worden buiten opgehangen en ook in de dagbestedingsruimte zijn nog wat kleine klusjes te doen. Wat wordt er gewerkt en gesjouwd. Ondanks dat we met een kleiner clubje zijn, is het enthousiasme er niet minder om en er is op het einde van de dag veel gedaan en vooral ook met veel plezier gewerkt. Het is een geslaagde dag geweest en moe maar voldaan beeindigen we om 16.00u ons werk.

2-4-2014 komt er een vervolg aan de werkzaamheden. Een clubje sterke mannen plaats het gaas voor de kippenren en onze mannelijke bewoners dragen hun steentje bij. Er wordt gewerkt en gelachen. Koffie gedronken en geplaagd. Één van de klussers maakt nog een duik in de struiken en dat zorgt natuurlijk voor hilariteit, maar gelukkig helpen we elkaar ook weer overeind. Laat de kippen nu maar komen!
En die komen snel. Zondag 6 april komen 3 mooie, tamme kippetjes op de Ladder wonen. Ze voelen zich al snel thuis, maar wat wil je ook. Op tijd je natje en je droogje, een geweldige verzorging door onze bewoners en een mooi uitzicht. En niet te vergeten een geweldige ren en schitterend kippenhok, zodat ze kunnen schuilen. Nu is het wachten op de eerste eitjes.

23-4-2014 pakken we de werkzaamheden weer op, want de parkeerplaatsen voor het pand zijn door het weer op NL doet niet afgemaakt. Ons topteam van vrijwilligers is weer van de partij en samen met onze bewoners wordt er 2 dagen hard gewerkt en gesjouwd. En met een voortreffelijk resultaat! 24 april zijn we 6 parkeerplaatsen rijker. Laat dat bezoek maar komen :)

27-4-2014 is het tijd om iets terug te doen voor een ander. Samen met bewoners gaan we fietsen voor Alpes d'HuZes in het Glazen Huis in Mill. Een uur lang houden we als team twee fietsen draaiende. Moe maar voldaan stappen we na een uur allemaal van de fiets af; samen een steentje bijdragen aan het goede doel geeft een voldaan gevoel!

juni 2014. Een roofvogel of vos heeft huis gehouden in ons prachtige kippenhok. Het duurde niet lang meer of de kippen zouden ons de lang verwachtte eieren schenken, maar dat heeft niet zo mogen zijn. Nog 1 kip is over gebleven. Dat betekent dat er maatregelen genomen moeten worden en dus wordt er wederom een beroep gedaan op 1 van de teams mannen die ons steeds hebben gesteund. We gaan op zoek naar een goed net en materiaal en 24 juni wordt dit er vakkundig opgemaakt. Het hok is gesloten en er kan geen "kip" meer in of uit zonder genodigd te zijn :). En dan moeten er natuurlijk ook nog nieuwe kippen komen. Deze worden 28 juni met z'n allen gehaald en liefdevol in hun nieuwe onderkomen geplaatst. Het zijn wederom jonge kippetjes, dus dat wordt nog een tijdje geduld hebben voor de eerste eitjes komen, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben weer nieuwe bewoners in ons mooie kippenhok en er kan weer gevoerd en gezorgd worden.

6 juli 2014. Een mooie zomerse dag en de KIKA-kuilenloop staat gepland op ons programma. 's Middags trekken we allemaal de wandelschoenen aan en vertrekken naar de Kuilen. Ook wandelen verschillende ouders mee deze dag. We maken een mooie wandeling en nadien drinken we met z'n allen nog een gezellig glaasje en kletsen een beetje bij op een bankje in de buurt. Een heerlijke wandeling voor het goede doel; twee vliegen in één klap. Als we thuis komen is er tijd voor een echt zondags maaltijdje. Frites staat op het programma. heerlijk nagenieten na deze frisse wandeling.

18 juli 2014. Om ook eens te kijken naar lopers in plaats van zelf actief te zijn, vertrekken we vrijdagochtend fanatiek met z'n allen op de fiets naar Beers. Tandems, driewielers en tweewielers maken de weg naar Beers onveilig. Zingend en kletsend komen we veilig aan in Beers, waar we vriendelijk worden ontvangen door Jet die voor ons de stoelen al heeft klaargezet voor het huis. We zitten prima in het zonnetje of in de schaduw. Voor ieder wat wils en wat een beleving! Zoveel mensen op de been en overal klinkt muziek. We genieten van de sfeer en de vriendelijkheid van de wandelaars. Lopen zelfs nog wat korte stukjes mee om de lopers te ondersteunen op hun 50km route en krijgen als dank nog verschillende kleine aandenken. We picknicken in de tuin bij Jet en 's middags gaan we moe, maar voldaan op de fiets terug naar huis. We zijn onder de indruk van dit grote evenement en nemen ons petje voor hen af. Stiekem willen we volgend jaar zelf ook wel in dit gedruis meelopen, maar ach.... dromen moet je houden. We zoeken die middag zelf toch maar heerlijk wat verkoeling in ons badje in de tuin. Aanmoedigen is ook niet niks, dus dat hebben we wel verdiend.

30 juli 2014. Vanaf de start van onze dagbesteding Florian 1 maart 2014, zijn we actief bezig geweest diverse creatieve materialen met zorg te maken, zodat we tijdens de jaarmarkt onze verkooptechnieken zouden kunnen laten zien en iedereen kunnen laten kennis maken met onze mogelijkheden. We mogen wel zeggen dat er ontzettend mooie materialen op onze marktkraam lagen en met de vriendelijke verkopers achter de kraam, hebben we ook aardig wat materialen kunnen verkopen. Mensen die ons willen steunen, mensen die genieten van de mooie artikelen. Mensen die iets willen schenken met een persoonlijk tintje of juist waarderen dat deze artikelen met zorg zijn ontwikkeld en gemaakt. De charme achter het product telt in dezen zeker mee. Denkt u nog aan een persoonlijk tintje in uw kerstpakket. Wij denken graag met u mee. Ook voor artikelen op bestelling staan wij voor u klaar. Na een geslaagde jaarmarkt, gaan we langzaam richting de Kerstartikelen, maar zullen we tussendoor zeker ook open staan voor overige bestellingen.

23 en 24 augustus. Zeskamp in het Park. Op zondag besluiten we de kans op regen naast ons neer te leggen en vol goede moed naar het park te lopen. Met de muziek op de achtergrond konden we het niet laten om even de stormbaan uit te proberen. Die was op dat moment immers nog niet in gebruik. Natuurlijk bezorgt ons dat verkreukte en natte kleren, maar dat mag de pret niet drukken. We duiken de tent in wanneer het gaat regenen, maar besluiten toch om snel naar huis te gaan voor droge kleren, zodat we er ook gekleed op staan op deze zondag :)
De muziek trekt ons na een warme kop soep toch weer richting het Park en dus komen we keurig gekleed en gekapt terug in het feestgedruis. We dansen en wie wil mag meespelen met de band/orkest. Wat een plezier en hoe geweldig de gastvrijheid in dit Millse! Voldaan gaan we vrolijk naar huis.

7 september waren ook wij natuurlijk te vinden bij de Wissel Free Rail Festival. Muziek laten we niet snel aan ons voorbij gaan. Het zonnetje schijnt en het weer is ons goed gezind. Met zijn allen een dansje wagen in de open lucht, wat drinken en kletsen met de andere bezoekers. Zo dicht bij huis, dat is een thuiswedstrijd. Tijdens etenstijd lopen we op huis aan om daar te gaan genieten van een heerlijk frietje ter afsluiting van een gezellige zondag.

13 oktober 2014. We krijgen spannend bezoek. Maarten komt een kijkje nemen naar zijn toekomstige woonplek en medebewoners. Spannend voor alle bewoners, maar niet minder voor ons en de ouders van Maarten. Een eerste indruk kun je maar één keer krijgen, hihi. Maarten komt vrolijk binnen met gebak. Dat is hier welbesteedt en al snel zitten we met z'n allen rondom de tafel en na wat aftasten, komen dan toch de vragen op gang. Het is ook niet onbelangrijk te weten voor welke voetbalploeg je bent en waar je werkt. Wat een indrukken voor Maarten. Na een balletje trappen op het plein en een korte rondleiding door Mill, wandelen we terug naar de Ladder en nemen afscheid van Maarten, maar zijn allemaal blij hem snel weer te zien. Tot 22 oktober, Maarten. Dan kom je bij ons wonen en maak je deel uit van ons 'Laddergezin'.

22 oktober 2014. Maarten welkom! Wanneer verschillende bewoners vertrokken zijn, komt Maarten rustig zijn intrek nemen. Samen met ouders wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van zijn nieuwe kamer en krijgen zijn persoonlijke spullen een plaats. De benodigde aanpassingen zijn gedaan en Maarten voelt zich al snel thuis op zijn eigen kamer. Na enkele uurtjes samen rommelen en rustig je plekje vinden, wordt er dan toch afscheid genomen van zijn ouders. Maarten heeft een nieuwe woonplek. Toch weer een hele verandering voor Maarten en zijn ouders en dat gaat nooit zonder gezonde emotie. Met een brok in de keel, maar ook een goed gevoel gaan de ouders naar huis en schikt Maarten zich rondom de tafel bij de andere bewoners. Langzaam druppen de bewoners die dag 1 voor 1 binnen om weer thuis te komen en Maarten heeft al snel zijn eigen plekje gevonden. Een indrukwekkende eerste dag, maar hij voelt zich welkom in ons midden.

13 december is dan eindelijk de (kerst)markt in onze ruimte achter op het perceel: Florian. Vernoemd naar de beschermheilige van de brandweer. daar worden door ons mooie ceaties gemaakt en zijn wij 2 dagen per week actief tijdens onze dagbesteding. In de ochtend starten we om het pand kerstvriendelijk te maken. Er wordt druk door iedereen versierd. De zelf gemaakt kersthangers worden opgehangen en alle vogelvoerkopjes krijgen een plekje buiten op de tuintafel. Alle creaties worden verder mooi uitgestald in de ruimte. Er is bijna geen tijd om te eten. Wat hebben we het er druk mee. Na het eten wordt het koffie-automaat aangesloten, de cake gesneden en de kerstmuziek opgezet. Het licht wordt een beetje gedimd, de kaarsjes gaan aan.. Laat het bezoek maar komen! We hebben zeker niet voor niets gewerkt. Het wordt een gezellig, druk bezochtte middag. Velen staan perplex van de leuke creaties en wat genieten de makers van dit alles zichtbaar van alle aandacht. Om 16.00u vertrekken de laatse bezoekers huiswaarts. We ruimen de boel op en trekken de deur achter ons dicht. Wat was het weer een mooie dag en prachtig om elkaar te mogen ontmoeten tijdens zo'n gezellig middag. Laat de Kerst maar komen.

26 december schuiven we met z'n allen gezellig aan tafel voor ons kerstdiner. We zijn allen thuis, want Kerst vier je met je familie en dat zijn wij nu ook een beetje van elkaar. 1e Kerstdag zijn we allemaal naar onze eigen familie geweest en nu hebben we alle tijd voor elkaar en een heerlijk menu. Ouders hebben allemaal iets speciaals gemaakt en zelf maken we er nog wat lekkers bij en zo krijgen we onze buiken deze dag goed gevuld met alleen maar lekkernijen. Wat genieten we aan onze mooi versierde, feestelijke tafels. Kerstverlichting aan, servetje erbij, heerlijk glaasje drinken: genieten dus. En na al dat lekkers moet er helaas ook worden opgeruimd. Met lichte tegenzin maken we de boel weer aan kant en dan is het tijd om uit te buiken. Pfff, niet gezond zulke dagen, maar wat lekker. We zullen de volgende dagen maar flink wat wandelingen plannen om weer op gewicht te komen...

31 december is ook een dag om samen te zijn. Te overpeinzen wat dit jaar ons heeft gebracht en wat 2015 ons nog zal brengen. Om er zeker van te zijn dat iedereen het vuurwerk zal meemaken, gaan we om 19.00u met z'n allen naar buiten. Iedereen in een rij langs de muur en knallen maar. Schitterende kleuren, mooie figuren en prachtige geluiden klinken even door de lucht. Zo, dat hebben we zeker meegemaakt. Onder het genot van een hapje en een drankje, met z'n allen voor de Tv naar mooie muziek luisteren en ondertussen samen wat kletsen. Sommigen houden de ogen goed open en kunnen zo om 24.00u nogmaals het vuurwerk bekijken. Een mooie start van een nieuw jaar.

 

 
WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS! 

HALLO NIEUWE BEWONER!

Lees meer